Hamar-banserte Gone North er et særdeles hyggelig nytt bekjentskap, og EPen Gone North gir oss forhåpninger om mye fint fra den fronten fremover. Vi likte det vi hørte såpass godt at vi inviterte Gone North til å velge seg en julesang her i Luke nummer 2…

Du kan følge Gone North på Facebook.

Luke 2: Gone North

Vi i Gone North er glade i de gode gamle dager  og vi er glade i steel-gitar. En låt som da ofte går på repeat i våre hjem ved juletider er «Mele Kalikimaka», en klassiker som er gjort mest kjent av Bing Crosby. 

I jula reiser vi hjem til våre familier, som er spredt utover hele Midt-Norge, fra Stjørdalen i nord til Nannestad i sør, og fra Valdres i vest til Våler i øst. Vi tar det helt med ro, men tar oss gjerne en fest med noen gamle venner hvis anledningen byr seg! 

Siden vi er sju forskjellige mennesker er det jo også forskjellige juletradisjoner. Hvis vi skal trekke fram en spesielt hyggelig en så må det vere Per Tores 2. juledagsfeiring, som foregår på en gammel seter oppe i Skjelstadmarka. Der kommer menn, kvinnfolk og barn fra hele bygda med hest og slede og tenner bål, aker, og smaker på årets maltølbrygg. Karene tror jo selvfølgelig at deres eget maltølbrygg er det beste, og slik er det hvert år!

De siste årene har Per Tore bytta ut akebrettet med en ølkopp, og hvem vet – kanskje han snart skal begynne å brygge maltøl selv? Resten av Gone North-gjengen synes i alle fall det. 

Ellers er julehverdagene selvsagt preget av musikk, slik som resten av dagene i året. Det blir ikke noen større konserter i 2022, men noen minikonserter for familien blir det jo av og til. 

Gone North ønsker alle en riktig god adventstid og jul! 

Ikke glem å like vår julelåtsamling på Spotify. Der finner du nok en del du aldri har hørt før… og masse du har hørt og allerede visste at du likte.

Forrige artikkelLuke 1: Julekort fra Bob Burns
Neste artikkelLuke 3: Julekort fra Per Berg
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here