Velkommen tilbake til Dust of Daylights Julekalender.
Denne kalenderen var en tradisjon fra 2011 til 2013, men tok slutt da det rett og slett ble alt for mye jobb fordi vi alltid startet for seint, og det ble stressende å jakte på artister for å få inn bidrag. I år bestemte vi oss for å gjøre et nytt forsøk, og starte tidlig. Alle vi spurte svarte ja og leverte på rekordtid. Noen til og med samme dag! (Hei til deg, Embla).

Derfor kan vi stolt ønske velkommen til vår kalender som i år (med ett unntak) vil bestå av musikalske julekort fra noen av våre norske favorittartister. Jeg vil først av alt si tusen tusen takk til alle som har bidratt med noen ord og tanker rundt julemusikk og julefeiring, og det er utrolig gøy å se hvor mye forskjellig julemusikk som artister og musikere har trukket frem fra sine respektive nisseluer.

Årets aller første luke blir likevel litt spesiell. Som de fleste som følger oss vet, så er jeg i overkant glad i jul og julemusikk. Og fant for mange år siden en artsfrende i USA, som jeg dessverre aldri fikk møte. Vi ble kjent tidlig på 2000-tallet da Bob oppdaget at Herreavdelingen hadde spilt noen av låtene hans fra Big in Iowa, og det begynte å gå eposter frem og tilbake. Etterhvert kom vi inn på julemusikk, og Bob laget hvert år en fantastisk mixtape som han delte med sine venner via Dropbox like etter Thanksgiving hvert år. Dette var naturligvis lenge før Spotify, så det lå mye jobb i å samle mp3er og finne akkurat de låtene han ønsket.

Denne samlingen var alltid et høydepunkt, og jeg fant så mye julemusikk jeg aldri hadde hørt før i den årlige julemappen. I 2013 deltok han i vår tredje julekalender, og fortalte oss om sin favorittjulesang. Bob gikk brått bort i oktober 2018, og jeg tenker på den godmodige fyren hvert eneste år når det nærmer seg jul. Derfor ønsker jeg på helt personlig grunnlag å gi den første luken til min venn «Big» Bob Burns fra bandet Big in Iowa.

Musikken deres er dessverre ikke lengre på Spotify, men det finnes litt på YouTube.

Her er Bobs juletekst fra 2013.

Luke 1: «Big» Bob Burns.

Asking me to name my favorite Christmas song is like asking me what my favorite Beatles song is. It’s a tough nut to crack, and it was a real “nutcracker” trying to choose my favorite. So, I’ll give you the first song that popped into my head when I thought about Christmas.

Sleigh Ride

It’s funny I would pick one of the most widely covered holiday songs, because I make a Christmas mix of lesser known Christmas songs every year with the intention of not using the songs you hear all of the time.

Once I picked the song, I realized I had to choose a favorite version! I considered The Ventures, The Ronettes, Ella Fitzgerald, Al Caiola, Herb Alpert & the Tijuana Brass, and others, but the one I had to choose is the standard by which all other versions are measured.

The Boston Pops version (Arthur Fiedler)

First off, the song itself is so uplifting that many of the versions are simply great, but the Boston pops version just screams “Christmas!!!” upon hearing it, I always envision riding on a sleigh (the family car) on the way to my grandparent’s house for Christmas eve. The sleigh bells, the clippity-clopping woodblocks, the swirling brass and string swells, the whips… well, the whips sound cool, but I can’t really say they sound christmasy (unless you’re into that kind of thing.)

The song is the complete Christmas package. Without the woodblocks, this song might not have been that special to me. Kind of like mountain’s “Mississippi Queen” without the cowbell intro. It just wouldn’t be as powerful. The woodblocks add that “live” feel to the song and it almost makes me feel like I’m in the crowd at a Christmas play.

To me, the song evokes all of those great memories of Christmas past and puts me in the holiday state of mind unlike any other song can.

Thanks for asking me what my favorite song is, and merry Christmas & happy new year to you and all of your readers!

Og husk å like vår julespilleliste på Spotify, den oppdateres jevnlig med nye låter som du kanskje aldri har hørt før… og har bare den aller beste julemusikken…

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Caitlin Rose – Nobody’s Sweetheart
Neste artikkelLuke 2: Julekort fra Gone North
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here