Det er 10 dager igjen. Så er julaften 2020 her. Den Store Dagen i Det Katastrofale Året.
La oss gjøre den til alt vi drømte om da 2019 ble til 2020, og alt gikk galt.

Året kan egentlig oppsummeres som “januar, februar, corona, desember”. Og det eneste som hjelper er musikk.

Vår store julesangspilleliste ble påbegynt i 2017, og det legges til låter hvert år. Vi er i skrivende stund oppe i 156 fantastiske julesanger som skal hjelpe deg med julestemningen. Hver eneste sang er håndplukket, og mange havner nok i kategorien Americana. Og mange gjør ikke. Listen er linket i bunnen av saken, etter at vi har anbefalt noen ferske julesanger til dere. Abonner gjerne, denne blir oppdatert etterhvert som vi finner nye gullkorn i julesangbunken.

Kvindelige Studenters Sangforening – Stille som sne

For min del, så har Kvindelige Studenters Sangforening og deres juleplate Arne jol ha jolefred blitt den viktigste juleplaten i mine juleforberedelser. Og platen har forlengst tatt plassen til Sølvguttene som bakgrunnsmusikk til julemiddagen. Vi omtalte platen både i 2010 og i 2014.

Koret har siden den gang mottatt en rekke utmerkelser, og har i dag papirer på at de er verdens aller beste kor i opptil flere kategorier. Og hvis det var EN ting 2020 trengte, så var det en ny juleplate fra KSS. De slapp nettopp den aldeles overjordisk vakre Stille som sne, og følger der opp den forrige platen med enda flere av våre vakreste julesanger – samt et par spensyige valg vi ikke så komme.

Med disse to platene så har du nesten 2 timer nydelig korsang, og får du ikke gåsehud og julestemning av dette så er det bare å ta plass som Grinchens høyrehånd. Det neste vi nå ønsker oss er en juleplate der de tolker amerikanske julesanger og løfter dem til neste nivå.

Platen finner du på Spotify.

Julegaven – Per Berg

Per Berg slapp singelen “Julegaven” i slutten av november, og låten er en typisk Bergsk tekst med en humoristisk vri, samtidig som det er en god skjerv alvor i undertonene. Han ser på juleforberedelsene med et lite ironisk blikk på fattig og rik.

Eide Olsen – Jul i Bergen

Klassikeren “Jul i Bergen” er endelig tilgjengelig på Spotify, og skal sørge for klump i halsen hos flere enn undertegnede denne julen.

Desperate Bekjentskaper – Et barn er født i Mina Beiteplukks vei / Snekker Andersens underlige drøm

Helt tilbake i urtiden, den gang da jeg vokste opp, så kunne både bygda vår og nabobygdene by på en rekke gode band – på grunn av et godt musikkmiljø og ikke minst dyktige folk som sørget for at det ble opprettet lokale rockeverksted med fantastiske instruktører som inspirerte kidsa.

Vi var likevel skjønt enige om at den som var “most likely to become a rockstar” var Bernt. Vokaltalentet, utstråling på scenen OG en habil låtskriver var verktøyene i ryggsekken til Bernt Røskar-Brenna.

Han hadde heldigvis vett nok til å ende opp i edb-bransjen istedenfor, men fra tid til annen drypper han ut en låt bare for å bekrefte at joda, vi hadde rett den gangen – vi som visste at…

I relativ hemmelighet, under bandnavnet “Desperate Bekjentskaper” så har han blant annet sluppet låten “Snekker Andersens underlige drøm” i 2019, og årets julesingle heter “Et barn er født i Mina Beiteplukks vei”

Alle disse og mange flere til er naturligvis lagt til i spillelisten vår – så her kan du stupe ned og kose deg:

Have yourself a Dust of Daylight Christmas

Forrige artikkelAustin Lucas – Alive in the Hot Zone
Neste artikkelÅrets internasjonale album 2020
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here