fbpx

10 juleplater du trenger: 5. Kvindelige Studenters Sangforening – Arme Jord Ha Jolefred

Det er to grunner til at jeg kjøpte denne platen i fjor. For det første så kjøpte jeg den via www.gavermedmening.no, for der går pengene til en god sak – samtidig som deler av korets inntekt går til Flyktningehjelpen. Og for det andre (og for å få disclaimeren avgårde med en gang) så har jeg en venninne i koret. Og når ens venner gir ut noe musikalsk, så kjøper man det. Punktum. (Og uten vedkommende hadde jeg vel aldri blitt oppmerksom på platen, for med all respekt for korets historie så har jeg vel ikke akkurat cdhyllene fulle av kormusikk)

Men la det være klinkende klart – man trenger IKKE en venninne i koret for å kjøpe denne platen, for dette er rett og slett aldeles nydelig fra første tone.

Dette er så stemningsfullt som en juleplaten kan få blitt. Platen er rolig og koret synger fantastisk.

Korets versjoner av “Det hev ei rose sprunge” og “Det lyser i stille grender” må være de beste versjonene som noen sinne er spilt inn på plate.

Dette er rett og slett en plate som får alt julestress til å forsvinne som dugg for solen, og anbefales av 10 av 10 julestressede familiemedlemmer.

“Arme jord ha jolefred” er rett og slett den perfekte platen som bakgrunnsmusikk under selve julemiddagen og gaveutpakkingen. Og det er vel bokstavelig talt å banne i kjerka, men jeg hadde gjerne sett at Sølvguttene ble byttet ut med dette koret på norske tv-skjermer i timen før julemiddag…

Dette har rett og slett blitt en av mine store julefavoritter, og jeg unner alle å få den samme opplevelsen, derfor:

Gi deg selv den beste gaven du kan få i førjulstiden, og støtt samtidig en god sak. Kjøp platen fra Kvindelige Studenters Sangforening.

På cd hos www.gavermedmening.no eller platekompaniet.no – eller mp3 hos platekompaniet.no

Resten av listen finner du her.

Se “Jeg synger julekvad”:

“Det hev i rose sprunge”:

“Deilig er jorden”:

Siste artikler

Lest dette?