fbpx
Forsiden Alle poster Juleplater 10 juleplater du trenger: 5. Kvindelige Studenters Sangforening – Arme Jord Ha...

10 juleplater du trenger: 5. Kvindelige Studenters Sangforening – Arme Jord Ha Jolefred

Det er to grunner til at jeg kjøpte denne platen i fjor. For det første så kjøpte jeg den via www.gavermedmening.no, for der går pengene til en god sak – samtidig som deler av korets inntekt går til Flyktningehjelpen. Og for det andre (og for å få disclaimeren avgårde med en gang) så har jeg en venninne i koret. Og når ens venner gir ut noe musikalsk, så kjøper man det. Punktum. (Og uten vedkommende hadde jeg vel aldri blitt oppmerksom på platen, for med all respekt for korets historie så har jeg vel ikke akkurat cdhyllene fulle av kormusikk)

Men la det være klinkende klart – man trenger IKKE en venninne i koret for å kjøpe denne platen, for dette er rett og slett aldeles nydelig fra første tone.

Dette er så stemningsfullt som en juleplaten kan få blitt. Platen er rolig og koret synger fantastisk.

Korets versjoner av “Det hev ei rose sprunge” og “Det lyser i stille grender” må være de beste versjonene som noen sinne er spilt inn på plate.

Dette er rett og slett en plate som får alt julestress til å forsvinne som dugg for solen, og anbefales av 10 av 10 julestressede familiemedlemmer.

“Arme jord ha jolefred” er rett og slett den perfekte platen som bakgrunnsmusikk under selve julemiddagen og gaveutpakkingen. Og det er vel bokstavelig talt å banne i kjerka, men jeg hadde gjerne sett at Sølvguttene ble byttet ut med dette koret på norske tv-skjermer i timen før julemiddag…

Dette har rett og slett blitt en av mine store julefavoritter, og jeg unner alle å få den samme opplevelsen, derfor:

Gi deg selv den beste gaven du kan få i førjulstiden, og støtt samtidig en god sak. Kjøp platen fra Kvindelige Studenters Sangforening.

På cd hos www.gavermedmening.no eller platekompaniet.no – eller mp3 hos platekompaniet.no

Resten av listen finner du her.

Se “Jeg synger julekvad”:

“Det hev i rose sprunge”:

“Deilig er jorden”:

Forrige artikkelJulevideo: Blues Traveler – Comes A Time For Christmas
Neste artikkelJulesnop: Barenaked Ladies – We Three Kings/God Rest Ye Merry Gentlemen
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here