DoD Sessions: Caleb Caudle

Vi var så heldige å få besøk av Caleb Caudle under vårt opphold i Nashville i høst. Han kom på besøk for å spille noen helt nye låterfor oss, og vi fikk høre “Better Hurry Up”, “Monte Carlo” og et gnistrende cover av Leon Russells udødelige “Manhattan Island Serenade”.

Caleb har nettopp bekreftet sin første konsert i Bergen, og besøker Bergen Live Sessions 26. mars neste år. Billetter ER i salg!

Caleb holder til i North Carolina, og har allerede gitt ut syv album. Rolling Stone har omtalt ham som “The musical equivalent of high-proof bourbon – rich in flavor, with a subtle, satisfying bite”, og hans musikalske stil er en litt mørk, noir vri på alt. country. 

Hans to siste album det utrolige Carolina Ghost og årets aldeles utsøkte Crushed Coins er to forskjellige, men akk så vidunderlige album. Crushed Coins omtalte jeg som “en lykkepille av et melankolsk mesterverk” – og det er et utsagn som virkelig kan kle de nye låtene vi får høre. 

Redaktør Eiesland har ropt høyt om Caudle siden 2010, og skrev om hans fjerde album Tobacco Town i 2012. I 2014 kom oppfølgeren Paint Another Layer On My Heart, og ropte som best han kunne: “Hvor mange ganger må jeg si navnet Caleb Caudle før noen reagerer? I fire år har jeg sagt at denne mannen er en av de mest talentfulle låtskrivere og artister jeg har kommet over i min tid som musikkblogger.”. 

Vi er mildt sagt både stolte, glade og særdeles lykkelige for å kunne presentere Caleb Caudle som en del av vår serie Dust of Daylight Sessions. Vi snakkes på Ole Bull i mars!

Besøk Caleb Caudle på www.calebcaudle.com. Følg ham på Facebook.

Takk til Arnulf Østerdal for foto og lydteknikk på settet. Takk til Tobias Østerdal for utsøkt lydmiks! Turgruppen ved Torbjørn, Petter, Willy og Helge var flinke gutter og klappet på riktig sted. Og Crystal Rhoten var som vanlig vår viktigste og beste spiller!

Forrige artikkelFredagsvideo: Austin Lucas – Immortal Americans
Neste artikkelDoD Sessions: Hugh Masterson
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here