Vi har mye å ta igjen. Undertegnede gikk ned for telling i høst, og dermed hopet det seg opp både singler og plater som jeg håper å få lokket frem fra bunkene sine før året er omme.

Først og fremst, en singlefredag med både nye og gamle godbiter.

Silver Lining – Go Out Nowhere

Det er få band i landet som er så gode på harmonier som Silver Lining, og når de skulle toppe debutplaten Heart And Mind Alike så måtte de til Bergen – der de oppsøkte Yngve Leidulv Sætre som har en creditliste som strekker seg omtrent fra Bergen til Oslo om den printes ut.

Forsterket med Chris Holm og Kim Åge Furuhaug fra Orions Belte, så er låten «Go Out Nowhere» det første som varsler en stilendring fra Silver Lining. De legger seg nærmere et lydbilde som smelter sammen vestkystrock fra 60-tallet med litt Byrds, Dylan anno John Wesley Hardning, og masse masse The Band. Jeg skal innrømme at jeg var veldig veldig skuffet over at landets beste countryband forsvant mellom de to platene, første gang jeg hørte denne singelen. Men du store allverden som denne har vokst på meg. Sætre har hentet ut noe fra denne gjengen de knapt nok visste selv fantes der, og laget noe tidløst og utrolig vakkert i denne singelen.

Ila Auto – Seksånitti

Vi må innrømme at vi fikk et nytt favorittband under årets festival på Vossville. Ila Auto – som jeg har likt på plate med aldri hadde sett live – traff så inderlig perfekt banjofoten – og er et eksepsjonelt liveband som vi må prise oss lykkelige for å ha tilgang til her hjemme på berget. Gå og se dem live HVER gang du har mulighet. Og sleng innom platene, for eksempel denne forsmaken på den kommende platen. Låten Seksognitti er genuni bilkultur på bygda – dette har veldig mange av oss opplevd, og kan underskrive på med fet skrift og to streker under svaret.

Mighty Magnolias & Ida Jenshus – Saviour in the Night

Våre venner i Mighty Magnolias fortsetter å prestere og utfordre seg selv til å stadig utvikle lydbildet. Denne gangen har de bedt Tine Taule om å produsere, og invitert Ida Jenshus med som duettpartner.

Og resultatet er en storslått og nesten symfonisk stor låt med store rom, enormt fin lyd og to stemmer som funker veldig godt sammen.

Stian Fjelldal – Bensin

Den nye singelen til Stian Fjelldal ble inspirert av en brennmanet som hang fast i litt tang, i følge ham selv. Teksten utvikler seg utover brennmaneten, og lå¨ten har en energi som jeg falt for.

Hollow Hearts – Concede

Og når vi først er inne på dette med å utvikle og utfordre seg selv – Hollow Hearts har gitt ut singelen «Concede», der de lager et luftig musikalsk drømmelandskap som går i tospann med den deilige singelen «Reminiscence» som de slapp i april.

Amanda Anne Platt & The Honeycutters – Girls Like You / Always Knew / Eurydice / Lessons in Gravity

Føljetongen med doble singler fra Amanda Anne Platt & The Honeycutters The Devil and The Deep Blue Sea samling har fått to nye tilskudd siden vi var innom dem sist. Jeg hevdet forrige gang at vi her hadde sett på et av årets aller beste album om låtene kom ut samlet. Og med de nyeste fire låtene innabords så er jeg enda mer overbevist om at platen – når den slippes offisielt i desember – kniver om førsteplass på Årets Album-listen.
Jeg har samlet alle låtene som har kommet så langt i en egen spilleliste.

«Girls Like You» er en spretten godbit med en kruttsterk tekst, mens vidunderlig vakre «Always Knew» er noe av det fineste som er gitt ut på denne siden av 1900.

Den deilige countryballaden «Eurydice» er en gåsehudfremkallende fryd å lytte til. Og når «Lessons in Gravity» kommer som en rein hyllest til det å ha et sted å høre til – via en nydelig drøm av en låt – så blir jeg bare enda mer glad i denne platen.

Romskip – Eg lurar på

Romskip fra Bergen lurer på hvordan du har det. En liten vridning i det musikalske lydbildet, og en ganske så uventet rolig og melankolsk låt fra et av de mest lovende band på den Bergenske rockescenen.

Curse of Lono – So Damned Beautiful

Ny single fra Curse of Lono burde strengt tatt avstedkomme i opptøyer i ren glede, der folk tar til gatene for å få mer mer MER fra dette alt for undervurderte bandet.

Call Me Rita – Are You OK?

Micah Schabel spiller akustisk gitar på låten «Are You OK?». Bak navnet Call Me Rita finner vi hans samboer, kunstneren Vanessa Jean Speckman. En låt fylt av angst og fortvilelse og intensitet – der Jay Gasper, Todd May og Jason Winner utgjør resten av bandet, Keith Hanlon har vært tekniker og Frank Turner har mikset. En relativt heftig lineup, der altså.

Kan også kjøpes digitalt på Bandcamp

The Tasty Brothers feat. Jon Latham – October

«October» er en nesten uanstendig fengende låt fra The Tasty Brothers (Cory Nichols and Trey Call), som inviterte med seg kompis Jon Latham til å synge – og dermed oppstod magi.

SHARE
Forrige artikkelIvar Eidem – Sleepless (EP)
Neste artikkelJohn R. Miller – Depreciated
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here