fbpx

Singlefredag: Sweetheart, Una Walkenhorst, Drive-By Truckers

Sweetheart – The Dark / Your Turn To Pray

Vi har ventet siden juni på nye låter fra Sweetheart, som til tross for sin (foreløpig) begrensede diskografi har rukket å bli et av våre virkelig favorittband.

Dust of Daylight elsket singelen “Ghosts / When I Need You The Most” da vi fikk den i hende i juni i år, og siden da har vi ventet og ventet og ventet. Og nå er oppfølgersingelen endelig her.

Forrige gang var Ryan Adams et tydelig referansepunkt, men disse to låtene etablerer et mye tydeligere og eget lydbilde for Sweetheart.

Det er melankoli og et mørke som vi ikke kan få nok av som er kjernen, og når “The Dark” i tillegg kunne vært et outtak fra et Jason Molina-album så skjønner dere hvorfor vi faller pladask. John-Arne Gundersen tar seg av hovedvokal på låtene, med Anne Mette Hådnes’ overjordisk vakre stemme som harmoni – mens Frode Bjørnstad (som også har stått for produksjon og studioarbeid) denne gangen sniker seg innom på en perfekt timet resonator-gitar.

Singelen slippes på Mother Likes It Records, og er ute digitalt og på vinyl.

Una Walkenhorst feat. Brent Windler – Whip-Poor-Will

En av Jason Molinas fineste låter er magiske “Whip-Poor-Will”, som de fleste kjenner fra den enorme versjonen på Josephine.

Men den finnes også i en bunke andre versjoner, fra demoer til live-versjoner. En av disse er en bonus-track på Songs:Ohia, der han synger låten som en duett med Jennie Benford. En versjon som er essensiell for Molinafans.

Una Walkenhorst har spilt inn låten sammen med Brent Windler, og har valgt å gjøre den i retning av den tidligere uutgitten versjonen fra Songs:Ohia.

De tilfører låten en sårbarhet som den trenger for å fungere – men samtidig løfter de den litt opp i tempo og gir den et snev av positivitet som teksten fortjener. De to har rett og slett begått en meget vakker versjon av “Whip-Poor-Will”, og vi anbefaler på det sterkeste!

I made more mistakes than that just tonight
So all of you folks in heaven not too busy ringing the bell
Some of us down here ain’t doing very well
Some of us with our windows open in the southern cross motel

Du finner den på streamingtjenester. Følg Una Walkenhorst på Facebook. 

 

Drive-By Truckers – Armageddon’s Back in Town

“If the last one was a warning shot hinting at a coming storm, this one was written in the wreckage and aftermath” sier Patterson Hood om den nye platen The Unraveling som slippes 31. januar. 2019 var Son Volt-året. 2020 blir The Mighty Truckers-året.

Det er tre og et halvt år siden American Band, og på den tiden har Hood og Cooley blitt enda mer sikre på at varsellampene de tente på American Band ikke bare var på sin plass, men å lyse ENDA sterkere i valgåret 2020.

I juni kommer de tilbake til Oslo, og spiller på Rockefeller. Jeg regner med vi treffes der.

Bandet spilte inn The Unraveling i Sam Phillips Recording Services i Memphis – en drøm de har hatt en årrekke. Naturligvis med David Barbe som produsent. På 85 timer (nesten døgnet rundt) spilte de inn 18 låter, og av de har de valgt ut 9 låter til platen. Patterson hinter om at de resterende fort kan havne på en en plate som kan komme ut rimelig kjapt etterpå.

Singelen med den treffende tittelen “Armageddon’s Back in Town” gir oss en temmelig saftig forsmak på hva vi har i vente. Men andre titler som “Rosemary with a Bible and a Gun”, “Babies in Cages”, “21st Century USA” og “Grievance Merchants” tyder på at USA2019 har litt av en nedsabling i vente.

Vi gleder oss! Oi oi oi, som vi gleder oss! Du forhåndsbestiller hos DBT.

Siste artikler

Lest dette?