Følelsen av å ikke rekke over alt er altoverskyggende følelse her hos Dust of Daylight. Det utgis svimlende mengder musikk hver uke – og livets andre eventualiteter tar ofte prioritet foran å skrive om musikk på fritiden. Men det betyr ikke at vi ikke LYTTER til musikk. For det gjør vi. Hver dag. Hele dagen. Og selv om vi sjelden skriver om singler, så dukker det av og til opp noen enkeltlåter som bare må omtales. 

I dag deler vi fire godbiter med dere. Den blodferske “Magic” fra selveste Ephemera, en deilig EP fra Sweeheart, en smakfull sommerlåt fra Robert Smith-Hald og en majestetisk single fra Peer Nic. 

Sweetheart – Ghosts / When I Need You The Most

Akkurat når  Ryan Adams er revet ned fra tronen som… det han engang var, så leverer norske Sweetheart to låter som kunne vært hentet fra Ryans aller beste periode. 

“Ghost” kunne vært et outtake fra både Love is Hell og 48Hours.

“When I Need You The Most” kunne vært en viktig del av en rein oppfølger til Heartbreaker

Trioen i Sweetheart lager stemninger, like mye som de lager musikk. Og det er kombinasjonen av Frode Bjørnstads aldeles utsøkte pedal steel, stemmen til John Arne Gundersen – og harmonien fra Anne Mette Hårdnes som lager den stemningen. Vi gleder oss mildt sagt til mer fra den kanten!

Kjøp vinyl. Følg Sweetheart på Facebook.

 

Ephemera – Magic

Endelig er de tilbake, Ingerlise, Christine og Jannicke i Ephemera. De var en av det moderne pop-norges første store utenlandssuksesser (Big in Japan), vant to Spellemannpriser og to Alarmpriser på starten av 2000-tallet. 5 album, og monsterhiten “Girls Keep Secrets In The Strangest Ways” kom ut før de tok en pause i 2005.

Familieliv og etterhvert solokarrierer har vært prioritert, men etter at de i 2015 og 2016 spilte to konserter sammen med Pogo Pops, så har tydeligvis noe skjedd – for nå er singelen “Magic” kommet ut, og den har blitt akkurat så Ephemera som vi husker, men med et mer modent uttrykk. Dette lover særdeles godt for en kommende plate. 

Følg Ephemera på Facebook.

 

Robert Smith-Hald – Red Hot Mamma

Det har vært stille fra Robert Smith-Hald, helt siden den kun digitale Listen kom ut i 2014.

Men nå er han ute med singelen “Red Hot Mamma”, som er en hyllest til kona Fiona. Samtidig er låten første singel ut i et prosjekt der han skal slippe en bunke singler samtidig med at ølbryggeren Robert Smith-Hald slipper et nytt øl med samme tittel som låten.

Ølet “Robert’s Red Hot Mamma” er naturligvis Roberts oppskrift, en irsk red-ale brygget på Lysefjorden Mikrobryggeri. I øyeblikket har det en score på 3.61 på Untapped. 

Låten er en fyrrig og frisk americanalåt med et snev av 60-tallet i seg, med Roberts umiskjennelige stemme og et potensiale til å bli en skikkelig sommerlåt. Den er for lengst på min sommer-spilleliste. 

Følg Robert på Facebook.

 

Peer Nic – Forever Lost

Peer Nic slapp singelen “Forever Lost” for noen uker siden, og deltar også på Benny Borgs nye plate. Med seg på denne singelen har han Signe Marie Rustad – og Macedonia Symphony Orchestra. Produsent Rune Berg har laget en produksjon som viser hva Lydbroderiet kan by på – og stemningen bygger opp under Peer Nics knallende gode tekst og fatastisk uttrykksfulle stemme. 

Det er akkurat så deilig mørkt og dystert som jeg liker, mens strykerne skaper en slags film-noir følelse som spiller opp mot tekstens budskap om å føle seg fortapt i en ellers underlig verden. 

Jeg har vært så heldig at jeg har fått høre flere av låtene som er spilt inn til en bebudet plate, og kan personlig garantere at vi har en virkelig godbit i vente. Dette prosjektet kom i stand da Rune Berg hørte Peer Nic spille på Sommerfesten på Giske, og nærmest kommanderte ham i studio for å lage plate. Vi gleder oss til å få mer!

Følg Peer Nic på Facebook.

Forrige artikkelTrond Svendsen & Tuxedo – Smalltown Stories
Neste artikkelFredagsvideo: Don Gallardo & How Far West – Broken
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here