Vi har en ekstra stor bunke singler liggende fra de siste ukene, som vi må snakke litt om.

Eliot Bronson – With Somebody

Vår gode venn Eliot har vært en av coronatidens mest aktive artister. Han startet tidlig opp med ukentlige konserter – og oppfordrer fansen til å stemme over ukens tema. Du finner alle disse konsertene på Facebooksiden hans – og de er vel verdt å sjekke ut.

Eliot slapp sin nye single “With Somebody” for en drøy uke siden, og med all respekt til Dave Cobb og jobben han har gjort på Eliots to tidligere plater – så er dette et LANGT steg opp og frem med tanke på sound som passer musikken hans. Platen Empty Spaces kommer ut 24. juli, og er produsert av Will Robertson og Eliot Bronson.

 

Joshua Ray Walker – Boat Show Girl

Josha slipper sin tredje single fra den kommende platen, og har valgt ut den herlige “Boat Show Girl”. De som fikk med seg turnéen hans i Norge i fjor, fikk blant annet presentert denne med en glitrende introduksjon.

Platen Glad You Made It kommer 10 juli, og han har tidligere sluppet singlene “Voices” og “True Love”.

 

Michael McDermott – What In The World

Michael slipper platen What In The World neste fredag.

Tittelsporet “What In The World” ble sluppet som single og video, og har allerede gjort et enormt inntrykk der ute. Det er nesten skremmende å høre teksten samtidig som vi ser det som skjer i verden akkurat nå.

 

Going Up North – How Can I Sleep

En av de fineste låtene jeg har hørt i år kommer fra Bergensbandet Going Up North, som bringer med seg toner fra 70-tallets vestkystrock. Vi hører alt fra Dr. Hook til Byrds og Buffalo Springfield her – og vi gleder oss mildt sagt til deres andre plate på Apollon Records slippes til høsten.

Christine Sandtorv – Lysere tider

Christine Sandtorv har en stor plass i platesamlingen til mange av oss.
Både med Ephemera, og de mest populære barneplatene vi eier gjennom Stjerneteller-serien. Men mange fikk ikke med seg den flotte viseplaten “I mellom skyer” som hun slapp i 2017. Oppfølgeren har fått tittelen “Hei menneske”, og fra den slapp hun nylig singelen “Lysere tider”. Og er det noe vi trenger nå, så er det lysere tider å se frem til. Perfekt visesang for dagens situasjon. Når solen dessuten skinner over det meste av Norge så er dette en perfekt liten sak for fredagen.

 

Drev – Bølger

Og apropos Christine Sandtorv. Hun er gjest på debutsingelen til duoen Drev, som i dag slipper sin nye låt “Bølger”. Luftig og god popmusikk, som var taimet perfekt til soldagene som nå treffer oss med full styrke.

 

Robert Smith-Hald – Vent På Mæ

Da familien til Robert Smith-Hald flyttet fra USA til Norge, så havnet de i Steigen i Nord-Norge. Så når unge Robert lærte seg norsk så var det naturlig nok med lokal dialekt. Espen Sandbukt tok låten “Wait For Me” fra Thou Mayest, og oversatte norsk – tilpasset Smith-Halds gamle dialekt – som stort sett har vært liggende ubrukt siden han flyttet til Vestlandet.

Forrige artikkelOlav Larsen & Friends – Isolation Blues & Other Songs of Hope (EP)
Neste artikkelHistorier fra Otis Gibbs
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here