Rett før sommerferien slapp flere av våre favoritter nye singler. Vi skriver vanligvis ikke om singler, det slippes så enormt mye av dette at det blir umulig for en liten, frivillig redaksjon å gi alt den oppmerksomheten låtene fortjener. Men – av og til finner vi låter som har noe spesielt, eller som treffer noen av oss slik at vi må dele det med dere. Vi har lyttet til musikk i hele sommer, og flere av disse låtene har blitt med i feriemiksen, og vi følte at at vi måtte lage et lite oppsamlingsheat for å dele noen av disse sommersinglene med dere.

Rune Torsteinsen har lyttet til The Contenders første utgivelse siden Amors Bil i 1993. 

The Contenders – Feber

Vi skriver fredag 29 juni 2018 når denne låten slippes. Som den dagens kanskje beste nyhet på musikkfronten, kommer “Feber” seilende inn med en varm sommervind fra en fordums tid, der The Contenders var vårt lands svar på band som Fabulous Thunderbirds, Los Lobos eller Rockpile.

Nå, et kvart århundre etter at de kastet inn håndkledet, slipper de en rykende fersk låt.
Låta Feber er skrevet av brødrene Stein og Bjørn Kulseth, og vitner om at det fortsatt er
masse twang igjen i The Contenders. Dette er catchy og tøft. 

Vi er mange som fortsatt husker hvordan disse gutta fra Flisa herja landet på slutten av
åttitallet, og litt opp i nittiåra. Det er selvfølgelig vanvittig trivelig å høre en helt ny låt fra
denne kanten. Det siste året har bandet også vist seg frem live ved noen anledninger, dette til stor jubel fra gamle fans som aldri har glemt dem.

Mange vil nok ønske å høre sine gamle helter på engelsk igjen, men The Contenders fortsetter med Feber der de slapp – på norsk. Spør du meg, så funker dette bandet på begge språkene. 

Jeg er en mann uten meining og mål, jeg som før var en mann av stål.” synger Bjørn Kulseth.
Jeg tør påstå at her er fortsatt mye stål igjen, og nærmest forventer at det kommer en ny bølge Rock’n roll hurricane blåsende over oss fra The Contenders.

Hør på Contenders, hør på Feber!
Jeg roper som publikum ropte på gjensynskonserten på Buckleys i fjor.
Vi vil ha mer, vi vil ha mer vi vil ha mer!

 – Rune Torsteinsen

 

Mercury Motors – Holy Moly Holiday

Hvis noen ba meg sette opp en liste over hvilke norske favorittband som har tilbrakt mye tid i “stillekroken” jeg ønsket meg ny musikk fra – så troner Mercury Motors særdeles høyt oppe på den listen sammen med The Rambelins og Little Eden. Både live og på plate, takk.

Av og til får man sine ønsker oppfylt. Først når vi fikk et gjensyn med Mercury Motors på scenen i 2013, i forbindelse med utgivelsen av samleplaten Rewind – der vi jo fikk hele TRE nye låter som virkelig sparket fra seg. Når de nå kommer med singelen med en litt tøysete tittelen “Holy Moly Holiday”, så er det alt annet enn en tøysete låt vi får servert.

Det er en spretten sommerpoplåt, i umiskjennelig Motorsånd. Teksten handler om å være den som ikke gadd å dra på ferie. Og heldigvis er Mercury Motors bedre på musikk enn på værmelding, for låten antar at sommeren likevel bare vil bestå av regn, så det er like greit å bli i byen og finne på noe innendørs… Vokal på låten besørges av Jørn Christensen og datteren Embla. 

Asbjørn Ribe – Forsiktig / Siste gangen

Vår venn Asbjørn Ribe har tilbrakt sommeren med å spille sommershow sammen med Jon Niklas Rønning. Innspilt i Lydbroderiet hos Rune Berg, så bærer låtene bud om gode ting i vente fra selveste Sørlandets Basun. Låtene “Forsiktig” og “Siste gangen” er tematisk forskjellig, men lydmessig i slekt. 

Som nybakt småbarnspappa så er det vel å vente at Ribe begynner å fundere enda mer over livets viderverdigheter og farer, og i “Forsiktig” føler han på sin egen usårlighet. Eller kanskje mangel på sådan. “Siste gangen” er lystig liten sommerlåt om et forhold som stoppet opp og ble avsluttet på temmelig vennlig vis. Litt selvransakelse, men med en konklusjon som alle kan leve med. Elegant gjort!

 

Forrige artikkelRobbie Fulks – Revenge of the Doberman
Neste artikkelFredagsvideo: John Prine – Knockin’ On Your Screen Door
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here