Trond Svendsen & Tuxedo debuterte med et brak da de slapp Palomino Motel i mai 2017. Svendsen og hans kumpaner har ikke ligget på latsiden, og på hjemmebane i Memphis Bound Studio på Hamar har de jobbet med oppfølgeren.

I dag har vi fått gleden og æren av å tilby forhåndspremiere på singelen “This Town”, som viser en litt mer rocka side av Tuxedo. Det kan være at det er Svendsens intense kjærlighet for Bruce Springsteen som sniker seg frem her, bandet har arrangert låten sammen i studio – og det er tydelig at de har vært rundt og spilt litt siden releasen – for dette høres ut som en ekte bandlåt. Musikerne slipper seg løs, fyller rom – og lar de viktigste rommene stå tomme for at vokalen skal få flyte fritt. Rytmeseksjonen er som alltid dønn solid, men her får virkelig Hammond-organist Lars Viken briljere mellom gitarene til en Lars Linkas som virkelig tøffer seg!

De tøffer seg skikkelig i arrangementet også, og bare det å la det gå 35 sekunder før vi hører vokalen for første gang står det respekt av. Når det feiler, så er det en katastrofe – men når det funker så låter det som på “This Town”.

Tema for låten er det mange av oss som kan kjenne oss igjen i, det å vokse opp på et lite sted – og lengte ut. Til noe annet, noe større. Noe ukjent. Noe nytt! Om man finner det man søker, det er det nok en helt annen låt som skal beskrive. Akkurat nå er det nok å lene seg tilbake og nyte “This Town”. Jeg er litt i overkant glad i refrenget, som tar denne følelsen på kornet, følelsen av at man må ut, vekk. Videre, til noe større. 

This town is no place to live our lives
It’s just a glorified crossroads with neon lights.
Come join me in a rescue flight,
‘Cause I’m headin’ out of here tonight

 

 

Forrige artikkelPremiere: John R. Miller & The Engine Lights – The Trouble You Follow
Neste artikkelVideopremiere: De Musikalske Dvergene – Constance
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here