John R. Miller & The Engine Lights slipper platen The Trouble You Follow førstkommende fredag. Dust of Daylight har fått den store gleden og æren av å gi dere en eksklusiv Europapremiere på den nye platen – slik at dere får høre den før den er tilgjengelig for salg.

For de som fulgte Ninebullets.net i gamle dager, så var bandet Prison Book Club et av våre favorittband den gang – og her på Dust of Daylight skrev vi om The Fox Hunt helt tilbake i 2010. John R. Miller var vokalist og låtskriver i begge bandene, og slipper nå en plate han følte han måtte lage.

Oppvokst i West Virginia, i småbyen Hedgesville. En by med ett stopplys. En følelse av at det var på tide å forlate stedet han vokste opp og har bodd det meste av sitt liv gjorde at Miller samlet et knippe venner i studio for å lage noen låter som en slags avskjed til den delen av livet hans. 

John R. Miller har «enkelt» og greit laget en plate for alle oss som vokste opp på et lite sted, og følte at det måtte da være noe annet der ute. Miller forteller selv at platen handler om det å dra, det å bli forlatt og alt mellom. Om skyldfølelsen ved å forlate stedet man vokste opp og som tilbyr det trygge og sikre, veid opp mot det å jakte på livet man (tror man) vil leve. 

For oss som har fulgt Miller litt i karrieren, så er det ikke vanskelig å høre at han har destillert det beste fra både Prison Book Club og The Fox Hunt, og bruker det i dette prosjektet. The Trouble You Follow kan trolig klassifiseres som en countryplate, men det er så mye mer her enn det. Miller skifter lekende lett mellom tilstøtende sjangere, der bluegrass og old time musikken går hånd i hånd med mer tradisjonelle countrytoner. En leken pedal steel danner et bakteppe på mange av låtene, og det sniker seg inn en leken fele og banjo her og der. 

Det er noe tidløst ved stemmen til Miller. Den hadde fungert like godt i 1954 som den gjør i 2018, og har en varme og en troverdighet som gjør det til en fryd å lytte til. 

Noen av favorittlåtene mine er den deilige countryballaden «How It Feels In The Light» – som har en seig Dylansk «You ain’t Goin’ Nowhere» feel. Det er skikkelig feststemning på «Been Here Too Long» – der tittelen egentlig sier det meste. «Lights In The City» er for meg platens absolutte høydepunkt. Teksten, melodien. Stemningen. Aldeles nydelig.

Never cared for this city.
But I can’t stay away.

Hvalen fra coveret slipper seg løs med et gigantisk plask i «Whale Party», og det er ikke selvsagt at du klarer å holde beina i ro når den svinger avgårde. Gnistrende god tekst har den også, med dobbel bunn så det holder. Ta en ekstra god lytt på «The Wheel», det er på tide å dra nå…

Jeg har strengt tatt funnet noe fint i alle låtene på denne platen, som helhet står den fjellstøtt – og jeg tror John R. Miller kan være stolt av å ta en verdig avskjed med fortiden og stedet som ble for lite.

Forhåndsbestill hos Emperor Records (CD). Vinyl er på vei, men ikke klar for forhåndsbestilling helt enda. Følg John R. Miller & the Engine Lights på Facebook.

Eksklusiv lytting, vel bekomme:

SHARE
Forrige artikkelAmericanafest 2018 – tips og triks for en vellykket festival
Neste artikkelPremiere: Trond Svendsen & Tuxedo – This Town (single)
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here