fbpx

Americanafest – mandag 9. september

Mandag var avsatt til maraton hos Andrew Leahey. Vi hadde et skikkelig knippe artister klare for opptak, og gjengen var ute og avgårde tidlig på morgenen.

Jeg har en mistanke om at de fleste fra gjengen vår stort sett var med på grunn av dagens siste gjest, men de virket å trives med resten av greiene likevel. Andrew tok godt i mot oss, og gjensynsgleden var stor. Vi toget inn i huset hans, og overtok kontrollen innendørs.

John R. Miller Foto: Arnulf Østerdal

John R. Miller var førstemann til å dukke opp. Han satte seg ned og gjorde tre låter som fikk hakene til å treffe gulvet for alle i lokalet. Stemmen og låtene til Miller er så intense og så kraftfulle, og vi fikk en fantastisk session på teip.

Nicholas Jamerson Foto: Arnulf Østerdal

Nicholas Jamerson var nestemann ut. Han er Crystals nyeste oppdagelse, og har en varm, fløyelsmyk stemme som fylte lokalet. Jamerson kjørte siste låt på piano, og viste at han er en låtskriver å regne med.

Josh Rennie Hynes hadde med seg gitarforsterker og el-gitar, og vår australske venn endevendte huset til Andrew med heftig gitarspill og noen usaklig gode låter. Arnulf fikk tatt noen skikkelig kule bilder, og vi fikk noen særdeles gode opptak.

Andrew måtte avlyse sin session, da han var forkjølet og hadde mistet stemmen. Trist for oss, men vi prøver å få den til senere i uken.

Elizabeth Cook ankom lokalet, og det er merkbart at det er en stjerne i huset. Ikke at hun har stjernenykker eller noe, men det er noe med auraen som gjør at du merker at det er storhet tilstede. Elizabeth er så hyggelig som dagen er lang, og selv om hun er sliten etter en lang turné, så leverer hun to helt nye låter fra den kommende platen på helt eksepsjonelt nivå.

Elizabeth Cook Foto: Arnulf Østerdal

Vi wrapper, og går til lunsj. Undertegnede har et møte med folkene rundt Darrin Bradbury for å henge ham til Norge, og deretter er det hjem og i seng. For man har naturligvis pådratt seg en herlig forkjølelse og er helt nedsyltet, lungekaputt og full i feber.

De andre suste ut på The Basement. Der fikk de høre Hannah Aldridge levere det beste settet de hadde sett fra henne. Gode historier, gode låter og en dame som bød på seg selv. Gutta var meget fornøyd. Lokalet var smekkfullt av americanaturister, og man hevder at svenskene skjemte seg ut – mens den norske delegasjonen oppførte seg veldig fint.

De var også fornøyd med at Don Gallardo hadde barbert seg, og han spilte låter fra det nye albumet – blant annet sammen med Lilly Winwood. T-Bone var meget fornøyd med settet.

Don Gallardo Foto: Arnulf Østerdal

Siste ut var Ruthie Collins, og gutta snakket høyt om hvor bra det settet var når de kom hjem på natten. Morsomme historier, og en gudsbenådet stemme som virkelig satte skapet på plass.

I dag får vi besøk av Jeremy Pinnell og vår kjære venn Aaron Lee Tasjan. Det blir nok temmelig fint…

Siste artikler

Lest dette?