Trond Svendsen

Det beste med å drive musikkblogging er å bli introdusert for ny musikk. Og det blir vi. Hver dag. Flere hundre ganger i uka. Og mellom alle underlige forslag så dukker det opp en skikkelig godbit.

Vi har jo lenge undret oss på hvorfor Norge henger slik etter på Americanafronten, sammenlignet med f.eks våre svenske naboer. Se på Rootsy, der store deler av rosteren er kvalitetsband fra Sverige. Her hjemme har det derimot gått trått, og det har lenge vært opp til Seven Doors Hotel å bære den norske Americana-fanen. Nå er det etterhvert i ferd med å dukke opp litt flere band i den retningen, som Dingus, Jack Stillwater, Northern Belle og Robert Moses – godt hjulpet av entusiastene i Die With Your Boots On og gjengen bak Drammenicana.

Denne uken kom det en mail fra Dan, som ba meg ta en titt på Trond Svendsen, som med sitt band De Uskyldige spilte på Innlandscenen for en ukes tid siden. Og det var helt ærlig en sjeldent hyggelig opplevelse. Av og til er det bare slik at musikk bare treffer, og Trond Svendsen treffer ikke bare planken perfekt, men han leverer det som for meg er det ultimate kvalitetsstempelet: gåsehud og ståpels! Trond Svendsen ble soundtrack på Dust of Daylights redaktørmøte – og det er selvsagt at han plukkes ut som ukens fredagsvideo.

Svendsen går i studio hos Memphis bound på Hamar for å spille inn sin debutplate i juni, og vi kommer garantert tilbake til denne gjengen… Følg Trond Svendsen på Facebook, for å henge deg på en av de mest spennende norske singer/songwriter/americana-artistene jeg har hatt den glede av å bli presentert for …

Her er «Love Like This». Ha en fortreffelig fredag!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vvT3sGuDauM[/youtube]

 

Og som snart-17-mai-bonus: «Don’t You Hate It When They Go»:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=56d6X-4KMH8[/youtube]

SHARE
Forrige artikkelKristin Andreassen – Gondolier
Neste artikkelThe Rainmakers – Cover Band
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here