Up On The Ranch er Norges nye Americanafestival. Sett av helgen 19. og 20. juli til en fantastisk stund på et jorde i Furnes rett utenfor Hamar.

Initativtaker og arrangør er Trond Svendsen, som vi naturligvis kjenner fra Trond Svendsen & Tuxedo. Trond har sittet og sett på at Americanamiljøet i Norge har vokst og vokst, men at de fleste konsertene har blitt lagt til byene. Det var på tide å ta musikken tilbake til landsbygda, der man kan få støv på bootsa. 

Så litt tanker begynte å fyke rundt i hodet til Svendsen. Hva om han rett og slett satte opp sin egen festival, på sin egen ranch i Furnes?

Noen eposter og telefoner hit og dit, og plutselig satt han med 7 besøkende band, samt sitt eget. Festivalkunstner ble kontaktet, lyd, lys, scene, servering og toaletter ble satt i system – og plutselig var det ingen vei tilbake.

Norge hadde fått det som fort kan bli en arvtaker til legendariske Down on the Farm. Hvis Up on the Ranch blir like bra som lineup skulle tilsi, så er det bare fantasien som setter grenser for hvor bra dette kan bli. 

Vi trenger virkelig en festival som dette, som samler det beste og mest spennende innen Norsk Americana og country. Det må være en fryd å kunne ha muligheten til å velge blant alt det som finnes av norske band i sjangeren akkurat nå. Jeg vet at Trond har snakket med mange, og mange har vært opptatt – så vi kan jo bare tenke oss hvor lang plakaten hadde vært om alle hadde hatt anledning til å si ja.

Det skal sies at dette er et dugnadsprosjekt, både fra arrangørens side og fra artistenes side. Så her er man avhengig av at publikum dukker opp og gjør dette til en suksess som gjør at Trond MÅ lage festival også til neste år. Festivalplakat er laget av festivalartist Anders Dahlberg. 

Lineup er som følger: 

Fredag:

• Hege Øversveen m/band
• Anders Dahlberg & The Serenaders
• Terje Espenes (Jack Stillwater)
• Bård Christiansen

Lørdag:

• Malin Pettersen
• Kenneth Norum
• Trond Svendsen & Tuxedo
• Glenn Gran & Lo-Fi

Billettene finner du her. Følg med på Facebookeventet – der får du kontinuerlig informasjon.

Det blir satt opp busstransport frem og tilbake fra Hamar, info kommer i Facebookeventet.
Det blir sjekket opp rundt lokal overnatting.

 

SHARE
Forrige artikkelEliot Bronson – James
Neste artikkelFredagsvideo: Kyle Daniel – God Bless America (Damn Rock’n’Roll)
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here