2022 ble omtrent så hektisk som Trond Svendsen hadde håpet. Ny plate, og en lang rekke konserter, etter at Covid satte en stopper for det meste av Svendsen & Tuxedos turnéplaner i 2020 og -21. For selv om Svendsen startet sent med å dele musikken sin med verden, så har han fått sansen for lukten av sagmugg på gulvet i dette sirkusteltet vi kaller musikkbransjen.

Og kjenner jeg ham rett, så blir 2023 og 2024 enda mer hektisk… pass på at du får med deg en konsert med denne gjengen, de låter bare bedre og bedre – og er et av våre absolutt beste rockeband.

Følg Trond Svendsen & Tuxedo på Facebook og på Spotify. Den nye platen kjøper du på BigDipper.

Trond har levert – som alltid – en sterk og personlig tekst, som har fått plass bak dagens luke…

Luke 15: Trond Svendsen

Jeg sliter med jula.
Har gjort det i årevis.
Jeg føler meg ensom og utafor hele desember.
Enda jeg vokste opp i et godt hjem med sterke juletradisjoner.
En hjemmeslakta gris i bagasjerommet, sylte og lefse som bestemor mi hadde bakt.
Min barndoms jul var fin.
I voksen alder mista jeg den. Jula.
På et tidspunkt, jeg er ikke riktig sikker på når, sluttet vi å komme over ens.

Jeg har ikke mye julemusikk. Men jeg har noen plater.
De er vel, kan man si, det nærmeste jeg kommer sterke juletradisjoner heretter.
Det finnes faktisk skikkelig fin julemusikk.
Jeg har funnet noen favoritter, og en av dem er en LP som heter «Blood oranges in the snow», båret til torgs av Over the Rhine.
Det var Vidar, bassisten i Tuxedo, som gjorde meg oppmerksom på den for noen år tilbake.
Siden har den vært en del av min musikalske førjulstradisjon.

Jeg løfter klassikeren «If we make it through december» fra plata som min kalenderlåt.
Det er Merle. Grunn god nok i seg selv.
Men det er en blå vinterlighet i Over the Rhine sin versjon som jeg synes passer ekstra godt i år, med verdenssituasjonen som bakteppe.
I år handler det virkelig om å komme seg gjennom.
For mange.
Så derfor.
Og fordi det er en fin versjon. Bare hør på den blå pedalsteelen.

God jul til deg fra meg.

Julespillelisten «Have Yourself a Dust of Daylight Christmas» har både klassikere og obskure ting – lik den gjerne, for den oppdateres jevnlig med nye julesanger…

SHARE
Forrige artikkelLuke 14: Julekort fra Christine Sandtorv
Neste artikkelLuke 16: Julekort fra Odd-Erik Lothe
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here