Støtt som fjell

Lørdag kveld tok Trond Svendsen og hans Tuxedo turen fra Hamar til Oslo for å røske liv i hovedstaden og Gamla. De kom til by’n med ei rykende fersk debutskive på lomma for å holde slippkonsert – Palomino Motel. Det var med andre ord duket for en durabel fest på lokalet midt i Oslo by. Lovordene hadde haglet mot dem etter at skiva var sluppet, og det ikke uten grunn, for denne skiva er god.

Det de eventuelt måtte ha hatt av nerver på forhånd hadde de slengt fra seg utafor, for da de entret podiet sent på kveld, var det gassen i bånn fra start. Først ut var en rå og beintøff utgave av låta «Vintage Diesel», og som om ikke det var nok til tøff start, så satte gitarist Lars Linkas skapet skikkelig på plass først som sist. Tøffere gitarist skal du leite lenge etter – Les: speller tøft, ser tøff ut, har slangeskinnsstøvler. (Og ja.. jeg er drit misunnelig på de snakeskinbootsa til Linkas)

trond svendsen boots 1

Konserten hadde de lagt opp slik at de rett og slett pløyde gjennom hele skiva med låtene i samme rekkefølgen som når du hører den hjemme, med unntak av at «Vintage Diesel» og «Love Like This» hadde bytta plass. Stemmen til Trond Svendsen viste seg å være like nydelig live, som på plate. Den kryper inn under huden på deg og gjør noe der inne som resulterer i ren og skjær nytelse.

Med det sagt så funker hele dette bandet bra, trommis Tommy Kristiansen og bassist Vidar Tyriberget var stødige som Dovrefjell, og organist Lars Viken lot folk få høre hvor fett et svært Hammond-orgel kan låte. Aud Ingebjørg Barstad var på plass på mange låter med et felespill og harmonistemmer som låt like vakkert som en fjellbekk på en maikveld. Lars Linkas stilte med et hav av strengeinstrumenter som han briljerte på. Høydepunktene denne kvelden var mange, det var for eksempel fantastisk å høre Trond helt alene på scenen gjøre «Blue Moon Above». «Vintage Diesel» var tøffere live enn på plate, for ikke snakke om «Old Bridges». Dette var rett og slett en feiende flott konsert.

Det var også godt med publikum på Gamla denne lørdagskvelden, særlig med tanke på at The Handsome Family spilte rett borti gata, og at denne Grand Prix-saken herjet tv-skjermene på samme tid som Svendsen løfta taket på Gamla. Med andre ord – Trond Svendsen & Tuxedo leverte en veldig god konsert og folk fikk det de kom for.

Forrige artikkelPokey LaFarge – Manic Revelations
Neste artikkelFredagsvideo: Aaron Lee Tasjan & Lilly Hiatt
Rune Torsteinsen
Rune Torsteinsen, odøling -67 modell. Har en bakgrunn som dj fra åra rundt 1990 på ei lokal bule hvor blues, sørstatsrock og pubrock sto høyt i kurs. Men selv om bula gikk dukken, så beholdt jeg interessen for musikk. I dag spiller jeg fortsatt gammel Lynyrd Skynyrd og Little Feat. Lone Justice og Maria McKee vil jeg alltid ha med meg. Det samme gjelder for Son Volt og Jason Isbell. Min største hobby og tidstyv er nok jakten på nye og ukjente artister. PS. Jeg liker både country & western.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here