For dem som følger litt med på Musikkbloggen og/eller Ryan Adams, så vet de at det er heftig aktivitet på Hr. Adams for tiden.

Full fart med innspilling av ny(e) plate(r) både i New York og i Los Angeles, der han har uttalt at han har skrevet flere låter nå enn i hele karrieren tilsammen. De som kjenner litt til Ryan Adams vet at det er nok en liten overdrivelse, men man kan jo trygt si at det har sitt utspring i energien han samler opp når han er i det musikalske hjørnet sitt.

For en uke siden gjorde han comeback på scenen, og beviste at det motsatte av det som er opplest og vedtatt som «Rock’n’Roll» faktisk har fungert bedre for ham enn Rock’n’Roll-livet gjorde. Ryan Adams har kuttet ut dopmisbruk, han har sluttet å drikke, han har sluttet å røyke og han har giftet seg. Og resultatet er en mann med en stemme som er bedre enn noen gang, og med en kreativitet som er helt på høyden med hans tidligere periode i det hjørnet.

De siste månedene har han jobbet for å bygge opp sitt plateselskap Pax-Am til å kunne gjennomføre utgivelse og salg av helt nye Ryan Adams-produkter. Etter å ha gått lei av måtene hans tidligere plateselskap har behandlet ham på så gjør han det heller selv.

Han startet med å gi ut noen digitalsingler, den rosa vinylsingelen «Oblivion» som nå selges for svimlende summer på eBay, dernest kom space-metal prosjektet Orion på LP – med ENORM pågang, og hele tiden har den godeste Ryan fortalt oss at det kommer mer… det kommer mer…

Og så fikk vi informasjon om at det første som ville komme var alt The Cardinals spilte inn i studio når de laget blant annet Easy Tiger og de litt mer spesielle Ryan Adams-prosjektene «DJ Reggie»,  «Werewolph» og  «HillBilly Joel».

Fredag la Ryan Adams ut info om at Pax-Am siden var oppdatert, og under 10 minutter senere hadde siden kollapset av all trafikken. Det tok noen timer før den var på beina – og der var det info om Cardinals IV/V. Altså det som vil bli to album med en hel bøtte låter.

I butikken fant man også en hel haug gamle t-skjorter (Jacksonville, Cold Roses, Rock’n’Roll Supplies), en klokke med Cold Roses-rosen, Orion i ny og mindre luksuriøs forpakning og ikke minst den ettertraktede rosa «Oblivion» singelen.

Lørdag morgen var stort sett alt utsolgt.

Men når det gjelder Cardinals III/IV, så vil denne bli lagt ut for forhåndsbestilling om kort tid, og Ryan selv har lovet at det denne gangen vil bli nok til alle…

Vi kan ikke gjøre annet enn å glede oss. Og i mellomtiden, her er tracklisten fra Cardinals III/IV (Den kommer selvsagt på LP og som digitalfiler)

SIDE A
Breakdown Into The Resolve
Dear Candy
Wasteland
Ultraviolet Light
Stop Playing With My Heart

SIDE B
Lovely And Blue
Happy Birthday
Kisses Start Wars
The Crystal Skull
Users

SIDE C
No
Numbers
Gracie
Icebreaker
Sewers at the Bottom of the Wishing Well

SIDE D
Typecast
Star Wars
My Favorite Song
P.S.
Death And Rats
Kill The Lights

SHARE
Forrige artikkelOld97s – gamle Ranchero Brothers demoer på nett
Neste artikkelChip Robinson – Mylow
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here