Spilleliste – September 2016

Månedens nye musikk som spilleliste er klar allerede. Det vil si at denne måneden tror jeg den kommer til å inneholde langt flere låter enn vanlig. September er kanskje den viktigste musikkmåneden i løpet av hele året og det kommer uvanlig mange fine utgivelser de neste ukene, i tillegg til det som har kommet de to første fredagene. I tillegg til de, så startet jeg denne gangen å hente låter til listen allerede i slutten av august, da det kom et vell av godsaker som ikke fikk plass på augustlisten.

Det som er aller viktigst så langt i september og som blir det viktigste albumet i 2016, er Drive-By Truckers American Band. Vi kommer selvsagt med en utfyllende omtale av godsakene så snart tiden er inne, vi har allerede fått høre albumet og kan love at dette kommer til å sprenge fjell når tiden er inne. Det er ikke uten grunn at albumet er månedens album i septemberutgaven av Uncut. Så langt har vi fått høre tre låter på strømmetjenestene og den nyeste, “Filthy and Fried”, er en klassisk Cooley låt som ingen andre kan gjøre etter han. Gled dere folkens!

Fetteren til Dave Cobb, Brent Cobb, nærmer seg utgivelse av sitt neste album Shine On Rainy Day. Selvsagt produsert av fetter Cobb og med et låtmateriale og en sound som er både sterkere og friskere enn noen gang tidligere gleder vi oss til å høre hele pakken. Dwight Yoakam gir ut sitt overskuddsprosjekt med gamle låter i ny bluegrassdrakt. Albumet blir tilgjengelig 23. september og blir en maktdemonstrasjon over hvilken låtskriverkapasitet Yoakam er. Slik som Swimmin’ Pools, Movie Stars… er skapt, med akustiske instrumenter og i klassisk bluegrassdrakt, slik har jeg alltid drømt om at Yoakam skal høres ut.

For de som vil sette tenna i en skive med ordentlig sørstatlig rock’n roll så er Whiskey Myers ute med albumet Mud nå. Et mer ærlig forsøk på å fortelle om livet sør for Mason-Dixon linja skal du lete lenge etter. Tøff rock, ærlige historier, hva mer kan man ønske seg? Ikke tøft nok? Vel da har Jesse Dayton gitt ut sin første smakebit fra sitt kommende album, The Revealer. “Daddy Was A Badass” er rett på sak, up the street, around the corner, blårøyk skrikende countryrocker om sin egen far og hans knallharde arbeidsvilje og levemåte. Phew!

Vår gode venn Johnny Fritz har levert i fra seg en liten rakker av en låt. “Are You Thirsty” er vindskeivt og ute på tunet skakt så det holder. Denne fyren er umulig å tøyle og prosjektene hans blir snålere og snålere, men det er det vel ingen av fansen som misliker? Det er jo en del av sjarmen med hele pakken til Fritz. En annen fyr som er vel så crazy er Todd Snider. Med utgangspunkt i sitt alter ego Elmo Buzz, gir han ut sitt neste album under eget navn, men med Buzz sine meninger og synspunkt. Her blir det rock’n roll, jenter og festing. I hvert fall er første låten, “Hey Pretty Boy”, en slik sak. Vi gleder oss!

Litt alternativt er på sin plass, The Head and The Heart sin “Colors” var en forsmak på albumet Signs of Light som kom ut 9.september. Nydelige greier! Okkervil River sitt nye album er kanskje ikke deres sterkeste, men “The Industry” er en klassisk låttype som fortjener et spinn. Det samme gjelder kanskje for Wilco, jeg plukket “Happiness” fra deres nye Schmilco, den føles i det minste som et ærlig forsøk på å lage en god Wilco-låt.

Av norske utgivelser så langt i måneden er det også en del godbiter å sette tenna i. Lucky Lips sitt fenomenale album Coming Home. Tittellåten der har funnet veien inn på lista og albumet ble behørig omtalt tidligere i måneden. Paal Flaata fortsetter å gi ut gode singler av sine versjoner av Townes van Zandt låter, denne måneden er det “Come Tomorrow” sammen med datter Maia Flaata. Det fungerer så det suser det.  Stein Torleif Bjellas første teaser, “Alt Rundt Er Det Samma” blir bedre for hver runde den går og det samme gjør Drammensbadet Dingus sin “Ahead of the game”. En kanonlåt som vi hadde premiere på for noen dager siden. Robert Skarsbekk må også nevnes, hans album Like Everything Is Ok er mer en bare ok. Et solid singer-songwriter album vi ikke hører for ofte på hjemmebane.

Det kommer masse greier videre utover måneden og jeg skal nok sørge for å fylle på listen fortløpende. Anbefaler bare å følge med og så kan du jo også sjekke ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling med over 70 månedlige spillelister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010 med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet den ble laget. Til neste gang.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here