Lørdagsvideo: Ridiculously Beautiful

Sinus. Bodø. Backstage. 4. februar 2012. The Rainmakers har nettopp gått av scenen etter en maktdemonstrasjon av en konsert. Turnéens siste show ble også turnéens beste. Backstage på Sinus er det kuleste backstagerommet i landet. Uten tvil. Innredet som et nedslitt gutterom fra 70-tallet, komplett med platespiller og broderte løpere på veggene. I en sofa sitter Bob Walkenhorst og slapper av. Resten av bandet surrer litt frem og tilbake, og merch & A/V-avdelingen bedriver årets siste nedpakking. Bob klimprer litt på el-gitaren, og så starter han plutselig å synge….

Eddie har ALLTID et kamera klart, og slenger seg rundt for å filme. “Ridiculously Beautiful” er låten som fyller rommet. Låten fra den nydelige No Abandon med Walkenhorst & Porter er det perfekte valget. Siste låt med gjengen. Morgen etter skal alle dra hver til sitt etter en lang, kald, innholdsrik og ufattelig morsom turné. I motsatt ende av rommet lyder plutselig orgeltoner. Jeff Porter har funnet det lille pumpeorgelet som står inntil veggen. Smilet til Bob når han hører orgelet er hele essensen i det som gjør musikk spesielt. Gleden ved å dele øyeblikket. Det er det som gjør musikk unikt.

Undertegnede får omsider start på sitt kamera, og fanger Jeff ved orgelet.

Det er HELT stille i rommet. Walkenhorst & Porter synger “Ridiculously Beautiful”. Festen er over. Det er ikke en smule kake igjen. Det magisk. Og essensen av musikk. Det nærmeste man kan komme et perfekt øyeblikk. Det er, enkelt og greit, Ridiculously Beautiful.

Forrige artikkelDoD Sessions: Jeff Porter
Neste artikkelVideopremiere: Roger Græsberg & Foreningen – Blod på tann
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here