fbpx

Spilleliste – September 2015

Da var det tid for månedens spilleliste igjen, og hvilken måned september er! Som vanlig er det høysesong for plateslipp når vi kommer til høstmånedene og årets september er intet unntak. Her bugner det av kvalitetsutgivelser både fra gamle kjente og fra helt ferske artister.

Ikke alle utgivelsene er blitt gjort tilgjengelige for streamingtjenester i sin helhet, men det finnes smakebiter og singler så vi får de med på listen allikevel. Dette gjelder blant annet David Ramirez og hans nyeste album, Fables. Der er det kun singelen “Harder To Lie” som er tilgjengelig, men til gjengjeld er det jo en riktig vakker låt. Jeg har hørt hele albumet og det er helt uproblematisk å gå til anskaffelse av dette, liker du singelen vil du garantert like hele pakken. Samme gjelder for Turnpike Troubadors og deres selvtitulerte og blodferske album. Mulig selskapene bak disse artistene ikke helt har fostått konseptet bak Global Release Day?

Det er så mye smakebiter fra høstens kommende album på listen denne måneden at det er vanskelig å vite hvor man skal starte. Josh Ritter, Jeffrey Foucault, Israel Nash, Futurebirds og Luke Elliot, for å nevne de aller sterkeste. Luke Elliot er amerikaner fra New Jersey og nå mer eller mindre bosatt i Norge. Hans album har release førstkommende fredag, det er det bare å glede seg stort til. Eller er vel den gjengen jeg nevner velkjent for de fleste og forventningene til ny musikk fra disse blir ikke mindre av de låtene de allerede har sluppet.

Nye album som trygt kan anbefales og som er tilgjengelig i sin helhet på streamingtjenester er blant annet Joe Ely som er ute med Panhandle Rambler, et konseptalbum om de nordlige områdene av Texas, om kvegdrift og ungdomstid. I tillegg sprer Ely selv små rykter om kanskje et nytt Flatlanders album til neste år, det er også verdt å ha i bakhodet. Dave Rawlings Machine er tilbake med albumet Nashville Obsolete.  De aller fleste som kjenner litt til Gillian Welch og hennes trofaste partner David Rawlings, vet hva de kan forvente av dette albumet. Seks år siden sist, mange har ventet lenge på denne.

Andre nyheter som kan være litt interessante å sjekke ut for de aller fleste er nye album med Kevin Gordon, Patrick Sweany og selvfølgelig Mephisbandet Lucero sitt nye album, All A Man Should Do. Gå heller ikke glipp av Tedo Stone, ICLASOB og nye låt fra det kommende albumet til Muscle Shoals legenden Donnie Fritts, pluss masse annet. Sjekk ut hele listen og følg med resten av måneden for oppdateringer. Husk også å sjekke tidligere månedslister og bloggposter – egen side med oversikt her – En unik samling av månedlige spillelister helt tilbake til mai 2010 med aktuelle utgivelser i den angitte perioden.

Siste artikler

Lest dette?