Noen av dere hadde kanskje et forhold til forgjengeren Dig thy Savage Soul fra et par år tilbake. Ei knakende fin plate som fikk ganske så mange runder på cdspilleren min.

Under the Savage Sky har jeg derimot handlet på vinyl, og det var ikke med rent lite spenning i kroppen jeg lot stiften treffe åpneren «Willow».

BANG! Det var som å få en knyttneve midt i trynet! Dette er jaggu meg den freskeste rocken jeg har hørt på svært mange år. For det er nettopp det dette er. Heseblesende rock , rhythm and blues.

Låter som «Willow»,»I’m a full Grown Man», «Angry Hands» og Katy Didn’t» er noen skikkelige adrenalinbomber som det er fysisk umulig å sitte stille til.

For feinsmekkere som liker bandet når de flørter med soulen så finnes det to fantastiske grunner for å faktisk kjøpe platen.

Smygeren «Adjunct Street» og avslutteren «Full Moon In Te Daylight Sky» er platens to vakreste edelstener. Så det så.

Denne platen låter band, og gitarist Peter Greenberg kan de fleste triksene i boka. Noe av det som gir bandet sitt særegne sound er uten tvil saxofonist Tom Quartulli sin fortjeneste. Jeg er vanligvis ikke saxofonens varmeste forsvarer, men innrømmer at instrumentet har en positiv effekt på bandets utrykk.

Hadde jeg spilt denne platen for deg kjære leser så ville jeg fått en sabla jobb med å forklare for deg at platen er splitter ny, og ikke utgitt tidlig på 60-tallet.

For platen høres så 1961 ut. Nok en gang har Bloodshot levert ei plate som havner høyt opp på min årsliste, og her er det bare å løpe til butikken eller bestille direkte fra Bloodshot. Dette er et kanonalbum.

Følg Barrence Whitfield på Facebook. Sjekk hjemmesiden. Besøk Bloodshot Records.

 

 

Barrence-Whitfield-Small

SHARE
Forrige artikkelAmericanaFest 2015
Neste artikkelAmericanaFest 2015 – tirsdag 15. september.
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here