fbpx

Barrence Whitfield & The Savages – Under the Savage Sky

Noen av dere hadde kanskje et forhold til forgjengeren Dig thy Savage Soul fra et par år tilbake. Ei knakende fin plate som fikk ganske så mange runder på cdspilleren min.

Under the Savage Sky har jeg derimot handlet på vinyl, og det var ikke med rent lite spenning i kroppen jeg lot stiften treffe åpneren «Willow».

BANG! Det var som å få en knyttneve midt i trynet! Dette er jaggu meg den freskeste rocken jeg har hørt på svært mange år. For det er nettopp det dette er. Heseblesende rock , rhythm and blues.

Låter som «Willow»,»I’m a full Grown Man», «Angry Hands» og Katy Didn’t» er noen skikkelige adrenalinbomber som det er fysisk umulig å sitte stille til.

For feinsmekkere som liker bandet når de flørter med soulen så finnes det to fantastiske grunner for å faktisk kjøpe platen.

Smygeren «Adjunct Street» og avslutteren «Full Moon In Te Daylight Sky» er platens to vakreste edelstener. Så det så.

Denne platen låter band, og gitarist Peter Greenberg kan de fleste triksene i boka. Noe av det som gir bandet sitt særegne sound er uten tvil saxofonist Tom Quartulli sin fortjeneste. Jeg er vanligvis ikke saxofonens varmeste forsvarer, men innrømmer at instrumentet har en positiv effekt på bandets utrykk.

Hadde jeg spilt denne platen for deg kjære leser så ville jeg fått en sabla jobb med å forklare for deg at platen er splitter ny, og ikke utgitt tidlig på 60-tallet.

For platen høres så 1961 ut. Nok en gang har Bloodshot levert ei plate som havner høyt opp på min årsliste, og her er det bare å løpe til butikken eller bestille direkte fra Bloodshot. Dette er et kanonalbum.

Følg Barrence Whitfield på Facebook. Sjekk hjemmesiden. Besøk Bloodshot Records.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194268574″ params=”color=ff5500&show_artwork=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

 

Barrence-Whitfield-Small

Siste artikler

Lest dette?