fbpx

Fredagsvideo: John Fullbright – Happy

fullbright-muskogee-jun2014-1316-vfarmer-bw

John Fullbright er tilbake i Norge for andre gang dette året. Denne gangen er vi så heldige at vi kan få se han både i Oslo og Bergen. Fullbright holder en instore minikonsert på mandag, i platebutikken Big Dipper, på tirsdag er det konsert på Cafe Mono og i Bergen besøker han Madam Felle på Bryggen på onsdag. Og i går kveld var han på sin første liveopptreden hos Dave Letterman på The Late Show. Noe som sannynligvis blir hans eneste, siden Dave har bestemt seg for å lukke postsekken for aller siste gang til neste år,

Så Fullbright drar altså omtrent direkte fra Dave på Broadway til Stian i Møllergata og jeg håper virkelig at det norske publikum er klar for å ta i mot det Grammy-nominerte låtskrivertalentet fra Oklahoma på best mulig vis, og stiller opp på konsertene. Den konserten vi fikk fra han i Magic Mirrors under Bergenfest var aldeles strålende, og jeg har i etterkant av festivalen vurdert den timen Fullbright var på scenen til den aller beste i løpet av hele helgen. Min rapport fra konserten kan du lese her  – John Fullbright – Bergenfest 11.06.14 – og anmeldelsen vår av hans siste album, Songs, finner du her – John Fullbright – Songs.

Fra årets album har vi plukket ut førstesporet “Happy” som ukens fredagsvideo og det er versjonen fra nettopp gårsdagens Letterman Show vi har funnet. Det er rett og slett befriende å høre Fullbright stille spørsmålet «What’s so bad about happy?» og han sender på en måte et solid stikk i siden på alle som tror at låtskriving handler om å grave seg ned i depresjoner og melankoli. Det handler like mye om kunne skrive når man er lykkelig, kanskje litt på samme måte som Jason Isbell beviste med Southeastern. De fleste av oss fungerer best på jobb og skole når vi er lykkelige, så hvorfor skulle det være så veldig annerledes for en låtskriver?

Kom dere ut på konsert folkens! På mandag og tirsdag i Oslo og på onsdag i Bergen.

Mandag 1.sep –  Minikonsert Big Dipper, Oslo – FB-event

Tirsdag 2.sep – Cafe Mono, Oslo (support: Unnveig Aas) – FB-event

Onsdag 3.sep – Madam Felle, Bergen – FB-event

[youtube]http://youtu.be/8ts4fuE13KE[/youtube]

 

 

Siste artikler

Lest dette?