Kjære venner, ta godt i mot Jens Andersson Band når de nå platedebuterer med EPen Springa Ut. Vi har skrevet om dem før i forbindelse med single- og videolansering, men nå er det på tide med en skikkelig introduksjon i forbindelse med dagens platedebut.

Jens Andersson er den svenske ingeniøren som fant kjærligheten i Bergen, og byttet ut ingeniørlivet i Bergen med musikklivet i Oslo. Sakte men sikkert har han bygget opp Jens Andersson Band til å bli et gnistrende fyrverkeri av spilleglede, gode tekster og solid, svensk visekunst. I ryggen har han et knippe bunnsolide og talentfulle musikere som gir låtene egenart og stil, trygt forankret i tradisjonell svensk visetradisjon – men med nok trøkk til å fint kunne sammenlignes med en Lars Winnerbäck, Bo Kaspers Orkester og gjerne vår egen Henning Kvitnes.

Låtene på denne EP har vi altså presentert på bloggen før, men endelig er de samlet på plate i studioformat. Springa Ut er tilgjengelig digitalt, og i løpet av de neste par ukene på cd på Jens Anderssons webside.

Bandet er meget snedig sammensatt, og består av Jens Andersson på vokal og et uttall instrumenter. Helt essensiell for soundet er Helga Hommedal Blikås på cello og vokal, som virkelig er den som gir Jens Andersson Band egenart. Det er gjerne lett å overse hvor viktig en dyktig perkusjonist er i riktig band. Men ta perkusjonen vekk, og du står igjen med et lydbilde som er så uendelig mer fattig og uspennende – og der gir Henriette Vaagsnes alt på disse låtene. Live er Karoline Dahl Gullberg også med på perkusjon og vokal. Trommis Øyvind Myrvoll veksler sømløst mellom visper og trommestikker, og med bakgrunn i rimelig tunge band, så vet han akkurat hvor hardt han skal slå for at dette skal fungere. I samspill med bassist Audun Reithaug så legges et bunnsolid komp som er alfa og omega for at denne typen musikk skal svinge.

“(Jag jobbar) bara för pengarnas skull” er en lettbent liten sak som bare flyter avgårde på en seng av visper og utsøkt kontrabass. Jens Andersson synger om noe vi alle har følt på, og sniker til og med inn en frekk liten banjo for å tekkes Dust of Daylight.

Jag jobbar varje dag, från 9 til 5.
Aldrig mer eller mindre,
för jag vill ju bara hem.
Bryr meg inte om vad jag gör.
Bryr mej inte om vad dom säger.
För meg helt ointeressanta grejer
Stryker runt här i korridorena,
För å få tiden till å gå.
För jag kan verkligen inte forstå
Vad meningen är, å göra det här
Vända papper hele dagen,
Med dålig jobbkaffe i magen.
Jag jobbar bara för pengarna…

Utrolig nok har bandet klart å fange livefavoritten “Springa Ut” på plate, uten å miste den elektriske intensiteten fra scenen. Banjo og Kazoo, heftige tromme- og bassbreaks gir låten egenart og fører med seg et intenst behov for å hoppe… (jfr. video litt lengre ned, der artikkelforfatter kan observeres i temmelig kraftig ekstase til denne artikkelforfatter å være).

“Sommar i Bohuslän” kom ut på single i fjor sommer, og byr på innsmektende svensk visepop som lover og garanterer sol, sommer, myggestikk som aldri svir, tærne i vannet – og på cello lokker frk. Blikås med late sommerkvelder, surrende humler og en sommer som aldri aldri tar slutt.

Kjære venner;

Dette er sommerens soundtrack. Dette er sommerens koseplate. Dette er låtene som skal ta dere gjennom sol og regn, ferie og hverdager, morgener og kvelder, frokost, lunsj og kvelds. Nå vil vi bare ha mer! Fullengder, på vinyl.

Det er bare å åpne ørene med én gang. Når Jens Andersson blir svensk superstjerne, så kan dere si “Du har nettopp oppdaget millionselgende Jens Andersson ja…  jeg husker når han ga ut sin første EP. Den var soundtracket mitt den sommeren i 2014…”

Besøk Jens Andersson på nett og på Facebook. Platen er å finne på Wimp, og på Spotify og iTunes i løpet av dagen. CD i Jens Anderssons nettbutikk i løpet av 1-2 uker.

(Jag jobbar) Bara för pengarnas skull:

 

Sommar i Bohuslän:

Springa Ut (live på BBF 2012):

Forrige artikkelSpilleliste Juni 2014
Neste artikkelCaleb Caudle – Paint Another Layer On My Heart
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here