fbpx
Forsiden Alle poster Norsk Hans Petter Blom – Step On It

Hans Petter Blom – Step On It

Hans Petter Blom het han, og gråt da han ble født. Akkurat det siste der er rein gjetting. Han kan godt ha vært blid som en sol. Eller simpelthen bare sovet. For jeg vet veldig lite annet om Hans Petter Blom utenom at han har skrevet et par usedvanlig fine låter,

spilt dem inn i Lydbroderiet hos Rune Berg og at han er med på alt – og i følge medmusikant Per Amund Solberg (som spiller bass på maxi-singelen jeg snart skal snakke om) svarer på hva som helst.

Jeg lot selvsagt ikke den sjansen gå forbi meg, og ba om julegavetips til min kone. Tipsene var så gode at Hr. Blom rett og slett fikk innpass på Dust of Daylight på en kald og forblåst fredag. Jeg spår at samfunnet vil utvikle seg mer og mer i den retningen, der bytting av tjenester vil erstatte valuta etterhvert som samfunnet kollapser.

Nå er ikke det å presentere Hans Petter Bloms maxisingel nødvendigvis noen tjeneste som måtte bestikkes inn med julegavetips. (Som jeg dessverre ikke kan oppgi, da min kone av og til (dog overraskende sjelden, da man jo forventer støtte fra sine nærmeste) leser bloggen.). For denne singelen er rett og slett det jeg vil kalle feiende flott. Melodiene er fengende og tekstene er meget gode.

“Step On It” er en lettbeint popsang om kjærleik og komplikasjoner med uendelige referanser til alt som er fint og bra fra pophistoriens siste 70-år. Asbjørn Ribes lille tangentriff her er virkelig det som løfter denne låten og gjør at den klistrer seg i hjernen.

Andrelåten “Before The Kids Came” er dog rosinen i pølsa, mandelen i grøten, marsipangrisen du vinner når du finner mandelen i grøten. Litt mørkere og mer mystisk, men med en tekst som virkelig treffer en utslitt småbarnsfar hjemme. 

Maxi-singelen er innspilt og produsert i Lydbroderiet, naturlig nok med Rune Berg bak spakene – og Hans Petter Blom hengende over skulderen (som likevel ikke har ført til at en av Bergs hender har skrudd skeivt).

Låtene er skrevet av Hans Petter Blom, og med seg har han Simen Mæhlum på trommer og perk, Per Amund Solberg på elektrisk bassgitar. Asbjørn Ribe spiller tangenter (leslie, Rhodes og piano) og Rune Berg spiller el-gitar. Blom selv spiller akustisk gitar og synger – og korer.

Planen videre for Blom innbefatter deltagelse på SkiPops Store Julespesial den 19. desember, sammen med Number Seven Deli, Rune Berg, Hakan Markussen og Asbjørn Ribe. Mer info om det hos SKIPOP. Deretter pønsker han på en plan om å gi ut flere singler, og kanskje en hel plate en gang i fremtiden…

Du finner singelen på Wimp, på Spotify og iTunes. Pokker heller, dette er det bare å slå kloa i først som sist. Ikke bli den kjipe teitingen på julebordet som ikke hopper med når DJen spiller “Step On It”, fordi du ikke har rukket å høre den enda…

Hør “Step On It”:
[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]https://soundcloud.com/hans-petter-blom/step-on-it[/soundcloud]

(Foto: SkiPop Records)
Hans Petter Blom
(Foto: SkiPop Records)
Forrige artikkelAdventskalender 2013: 6. desember: Jens Andersson
Neste artikkelJason Isbell & Amanda Shires – Buckleys, Oslo – 04.12.2013
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here