Alle som har lest «Hestekrefter» av Lars Mytting har fått et lite innblikk i hvor viktig amerikansk kultur er for hverdagslivet i Gudbrandsdalen. Først og fremst er det et stort amcar-miljøet som preger området, og med alle de klassiske bilene og den litt amerikaniserte livsstilen, kommer også behovet for å krydre resten av omgivelsene rundt seg forøvrig. Enten det heter blues, rock, americana, country, rockabilly eller southern rock så passer dette utmerket som tonefølge til et liv med krom og brylkrem. Papa Mule fra Ringebu er et ferskt band som forsyner lokalsamfunnet med denne typen kultur.

Ep’en Come To Papa ble først utgitt digtalt sent i 2014, mens fysiske eksemplarer av Ep’en og band t-skjorter dukket opp for salg en fredag i februar da bandet holdt sitt offisielle releaseparty for utgivelsen på Kvitfjell Pub & Pizza. Når det nå nærmer seg påske og vår, og motorsykler, biler og hagemøbler igjen tas fram fra vinterlagringen, da forventer jeg at de aller fleste legger inn Papa Mule på spillelisten til alle rånerundene, raggarturene og grillfestene som står for døren. Det er i disse tilfellene Papa Mule virkelig kommer til sin rett.

Bandet består av fire mann, to gitarister, en bassist og en trommeslager og er vel det man kaller en klassisk rockeband sammensetning. Det fungerer imidlertid utmerket i Papa Mule sitt tilfelle og de har helt siden starten bestått av de fire samme karene, Frode Brandstadmoen (bass, vokal), Kenneth Aspeslåen (gitar, vokal), Roy Bjarne Moen (gitar, vokal) og Christian Asphoug (trommer).

Come To Papa inneholder fem egenkomponerte rockelåter som garantert vil fange din oppmerksomhet på flere måter, mest fordi det er rett-på-sak tøff og melodiøs rock fra start til slutt, men også fordi bandet høres ut som de legger hele sitt hjerte og sjel i musikken. Det er mange gode prestasjoner og kvaliteter både individuelt og kollektivt i låtene deres og aller best kommer det fram på låtene «Rock Show» og «Peace of Mind». Hvis de fortsetter å lage så tøffe låter som dette, da er det mer enn helt greit at bandet kommer med helt album i løpet av året.

Come To Papa fås kjøpt på iTunes og CdBaby, den kan streames på Spotify og WiMP og hvis du ønsker deg et fysisk eksemplar tipper jeg at det enkleste er å stille opp på en konsert med bandet eller sende de en forespørsel på Facebook-siden deres.

[youtube]http://youtu.be/Lw2sMqQIsYM[/youtube]

 

SHARE
Forrige artikkelWrinkle Neck Mules – I Never Thought It Would Go This Far
Neste artikkelNikki Lane – All Or Nothin’
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here