4-Asbjorn-Ribe

I år har vi invitert et knippe av våre favorittmusikere fra inn- og utland til å si noen ord om SIN favorittjulesang. Hver dag gjennom adventstiden vil vi presentere én låt, og artistenes personlige forhold til låten.

4. desember tilhører Asbjørn Ribe.

Asbjørn Ribe & De ga i januar ut platen 1400 Ski, og som seg hør og bør ble den omtalt her på bloggen.

For noen uker siden ga Asbjørn Ribe & De ut julelåten «Ja så er det jul«, som vi streamet her på bloggen da den ble utgitt. Du finner «Ja så er det jul» på Spotify og på iTunes.

Du finner Asbjørn Ribe på Facebook, og 1400 Ski ligger naturligvis på Spotify.

Min julelåt:

«Jag kommer hem igen till jul»  – Oscar Danielson, fra plata «En bild av lycka att spara på»
 
Denne julelåta har den perfekte miksen av å være vakker, nostalgisk, og også smertefull.
Litt som piken med svovelstikkene.
Den er uten tvil en julelåt i instrumentbruk og oppbygging, og den treffer perfekt i sin behandling av nettopp det den lover i tittelen. Uten å måtte ironisere.
 
Forøvrig er hele denne plata et mesterverk jeg virkelig unner min beste fiende, og alle andre å få lyttet skikkelig til. En svensk låtskriver som har funnet sitt språk og sin verden, og som treffer meg rett på snuten med sine myke, forsiktige, betraktninger. Han trår ikke feil, hverken når han er hjerteskjærende, eller når han er utrolig morsom. Og dette er kanskje hans beste plate så langt.
 
God jul, i år igjen!

 

Låten spilles via Spotify, så du må ha konto der.
Klikk Play-knappen, og la låten bufre litt – så får du straks høre Oscar Danielson og «Jag kommer hem igjen till jul»:

SHARE
Forrige artikkelAdventskalender 2013: 3. desember: Hakan Markussen
Neste artikkelKvindelige Studenters Sangforening – Brahms
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here