fbpx

Asbjørn Ribe & De – Ja, så er det jul

Det nærmer seg jul, og det er jo ingen hemmelighet at adventstiden i alle år har blitt feiret temmelig omfattende og intenst her på bloggen. Derfor er det ekstra stas når artister vi liker gir ut julemusikk som vi får lov til å dele med alle dere. For min del starter juleforberedelsene i samme øyeblikk som julemarsipanen treffer butikkhyllene – så fredag 15. november er slettes ikke for tidlig å starte julelåtavspilling.

 

I dag gir altså Asbjørn Ribe & De ut låten “Ja, så er det jul”. Vi har tatt oss en liten prat med Ribe i anledning den store dagen – og helt nederst i artikkelen har vi i god julepresang-ånd fått lov å streame låten. Du finner den selvsagt etterhvert på streamingtjenester og overalt hvor digital musikk selges…

Hva betyr jul for Selveste Sørlandsets basun?

Jeg tenker at min egen beste måte å beskrive jul på er min nye julelåt; jula er en rar blanding av mange slags følelser og forventninger som jeg ofte ikke helt vet om stammer fra barndommen, Hollywood, Bibelen eller Alf Prøysen.

Hvordan markeres adventstiden?
Som et tiltakende crescendo
Og hvordan feires selve julen?

Så sørlandsk som mulig; helst uten snø, med kokt torsk på menyen, og mye marsipan, småkaker og bottomless coffe.

Er det noen særdeles spesielle tradisjoner man har tatt med seg hjemmefra? Spesielle ting man MÅ gjøre, items som må henges opp?

Vi prøver å hente juletorsken selv fra båt, og bruker da tradisjonelt en veldig forsiktig dynamittladning. Det er ikke alltid like lett i Oslofjorden, man må veldig tidlig ut for å ikke sjenere noen.

Er dette det første steget på veien mot årlige julekonserter, i sterk konkurranse med Hanne Krogh og Kurt Nilsen?

De ble faktisk begge forespurt om å være med på låta, men takket høflig nei, via sine representanter, som var i kontakt med mine representanter (les: meg).
Kjøp “Ja, så er det jul”  på Spotify eller iTunes.
Besøk Asbjørn Ribe & De på hans hjemmeside, Facebook, Spotify.

Hør “Ja, så er det jul”.

[media id=876 width=650 height=20]
 

Siste artikler

Lest dette?