Det nærmer seg jul, og det er jo ingen hemmelighet at adventstiden i alle år har blitt feiret temmelig omfattende og intenst her på bloggen. Derfor er det ekstra stas når artister vi liker gir ut julemusikk som vi får lov til å dele med alle dere. For min del starter juleforberedelsene i samme øyeblikk som julemarsipanen treffer butikkhyllene – så fredag 15. november er slettes ikke for tidlig å starte julelåtavspilling.

 

I dag gir altså Asbjørn Ribe & De ut låten «Ja, så er det jul». Vi har tatt oss en liten prat med Ribe i anledning den store dagen – og helt nederst i artikkelen har vi i god julepresang-ånd fått lov å streame låten. Du finner den selvsagt etterhvert på streamingtjenester og overalt hvor digital musikk selges…

Hva betyr jul for Selveste Sørlandsets basun?

Jeg tenker at min egen beste måte å beskrive jul på er min nye julelåt; jula er en rar blanding av mange slags følelser og forventninger som jeg ofte ikke helt vet om stammer fra barndommen, Hollywood, Bibelen eller Alf Prøysen.

Hvordan markeres adventstiden?
Som et tiltakende crescendo
Og hvordan feires selve julen?

Så sørlandsk som mulig; helst uten snø, med kokt torsk på menyen, og mye marsipan, småkaker og bottomless coffe.

Er det noen særdeles spesielle tradisjoner man har tatt med seg hjemmefra? Spesielle ting man MÅ gjøre, items som må henges opp?

Vi prøver å hente juletorsken selv fra båt, og bruker da tradisjonelt en veldig forsiktig dynamittladning. Det er ikke alltid like lett i Oslofjorden, man må veldig tidlig ut for å ikke sjenere noen.

Er dette det første steget på veien mot årlige julekonserter, i sterk konkurranse med Hanne Krogh og Kurt Nilsen?

De ble faktisk begge forespurt om å være med på låta, men takket høflig nei, via sine representanter, som var i kontakt med mine representanter (les: meg).
Kjøp «Ja, så er det jul»  på Spotify eller iTunes.
Besøk Asbjørn Ribe & De på hans hjemmeside, Facebook, Spotify.

Hør «Ja, så er det jul».

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
 
SHARE
Forrige artikkelSeven Doors Hotel – The Arcade
Neste artikkelRunar Granheim – Ukjent Mann
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here