Poor Edward har vi hørt om en stund nå, de har vært en dårlig skjult hemmelighet i musikkmiljøet i flere år – spesielt etter EPen «Soldiers & Sundays».

Duoen, som jeg antar har hentet navnet sitt fra Tom Waits låta «Poor Edward» (fra Alice) er fra Stavanger, og har to EPer bak seg.

Nå er endelig plata bekreftet, og nå har den første singelen kommet ut. Og Poor Edward skuffer virkelig ikke nå heller. De har levert en fjong liten poplåt der harmoniene mellom brødrene Kristian og Martin Rinde er det bærende element. De trekker selv linjer til både Everly Brothers og Jayhawks når de lister sine inspirasjonskilder – og siden jeg har sittet de siste dagene og hørt på den nye platen til The Jayhawks så er det lett å høre at de kan sin Louris & Olson.

Men la det være klinkende klart, Poor Edward er så langt fra et band som «låter som…» noen andre. De har et unikt lydbilde, og låtene deres er alltid lekkert produsert og komplett med gode tekster.

Poor Edward anbefales på det sterkeste fra Musikkbloggen.no, og vi gleder oss til plata kommer i november…

Du kan kjøpe den på Bandcamp på vinyl (!!) eller som mp3. Eller på iTunes. Begge deler inneholder låtene «Look To The Sky» og coverlåten «Power of The Gospel».

Hør singelen på Soundcloud :

SHARE
Forrige artikkelChrissie Hynde er 60 år i dag
Neste artikkelRyan Adams – Wasted Years
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here