Mike Farris til Buckleys

Tirsdag 12. november får Oslo og Buckley’s besøk av soulstemmen til Mike Farris. Mannen fra Tennessee mikser tradisjonell svart gospel og 70-talls Stax-soul med rock’n’roll og blues på en måte som knapt nok noen andre gjør nå idag.

Denne “retro”-tilnærmingen til amerikansk tradisjonsmusikk har fått et oppsving de siste par årene, vi kan gjerne nevne fenomenet Vintage Trouble som et godt eksempel på et band som har gjort kometkarriere på det grunnlaget.

Og nå svinger altså Mike Farris innom Oslo, på tampen av en Sverigeturné på den stadig mer imponerende Rootsy-rosteren.

Dere trenger strengt tatt ikke ta mitt ord for kvaliteten her, dere kan strengt tatt bare lese hva Buddy Miller sier – og deretter ta en titt på et par av videoene under her.

“Mike Farris has enough heart, soul and power to light up a city. He mixes up the elements and turns them into something new, beautiful, and uniquely his own.”
– Buddy Miller

Mary Gauthiers “Mercy Now”:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qt8wiGInALs[/youtube]

 

“Ain’t No Grave Can Hold My Body Down”:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HSmjR4-CzSk[/youtube]

 

Tom Pettys “Southern Accents”:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AlsqTWz4bFo[/youtube]

Forrige artikkelVideo: Jay Farrar – Windfall
Neste artikkelFredagsvideo: Hard Working Americans
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here