fbpx

Vintage Trouble – Bergenhus Festning – Plenen, 16.06.2012

Mens bloggens eier var opptatt med helt andre sysler på Kvinneklinikken, så var vår utsendte medarbeider på jobb for Musikkbloggen på Bergenhus Festning. Jo Inge Hjerkinn overvar konserten med Vintage Trouble, som varmet opp for det som for enkelte var kveldens hovedmål – nemlig Lenny Kravitz. Atter andre hadde Vintage Trouble som hovedattraksjon, og ryktene vil ha det til at de vant nye fans denne søkkvåte kvelden i Bergen.

Det kan være en utakknemlig jobb å stille som oppvarmingsband, man får (med eller uten hensikt) dårligere lydforhold, mindre sceneplass, og svært ofte et utakknemlig publikum som kun venter på hovedartisten. Når Vintage Trouble fra Los Angeles litt etter åtte i går kveld gikk på scenen for første gang i Norge, hadde i tillegg regnet øst ned over publikum i snart to timer.

Men når Ty Taylor, Nalle Colt, Rick Barrio Dill og Richard Danielson så går på scenen med en energi og spilleglede uten sidestykke, kunne man like gjerne tro at det var de som stod øverst på plakaten. Vintage Trouble leverer soul-rock i et nedstrippet format med kun gitar, bass, trommer og vokal. Men du verden så stort de får de til å låte.

Ty Taylor er den fødte frontfigur med sin karisma, evne til å gripe publikum fra første strofe, og ikke minst sin store stemme. Svenskfødte Nalle Colt på gitar leverer så til de grader på gitar, at man skjønner hvorfor dette bandet ikke har behov for hverken keyboards eller blåserekke (noe som ellers ikke ville vært uvanlig i denne genren). Dill og Danielson leverer et utfattelig stødig komp som på perfekt måte underbygger råskapen og sjelen til VT sine låter. Dette er ærlig musikk levert rett fra hjertet uten unødvendig staffasje eller elektroniske krykker.

Man må legge merke til kommunikasjonen bandet i mellom også. De gir hverandre “hi-fives” underveis, det smiles, klemmes og gis gester som tydelig viser at bandet synes det å holde på med dette er det morsomste i hele verden. Og alt dette smitter raskt over på publikum.

Undertegnede hadde gleden av å overvære to klubbkonserter med Vintage Trouble i London tidligere denne måneden, som havnet høyt opp listen over de beste konsertene jeg har opplevd. Jeg var derfor spent på hvordan det samme konseptet ville fungere på en utendørs scene i Bergen, ikke minst når værgudene viste seg fra sin vrangeste side.

Men vi ble slett ikke skuffet. Det er ikke ofte man opplever at et oppvarmingsband så til de grader klarer å få med seg publikum. Der vi stod plassert rett foran scenen, var det allsang, folk smilte, klappet og hoiet med på låter de ikke hadde hørt tidligere, fra et band de færreste hadde hørt om. Jeg tror faktisk at under settet til VT, var det  en del som glemte at de egentlig stod og ventet på Lenny Kratvitz.

Etter min mening er Vintage Trouble et av de aller beste liveband som turnerer nå for tiden. Det er bare å håpe at de kommer tilbake til Norge så kjapt som mulig, og da helst som headlinere på en innendørs konsert. Flere fortjener å oppleve dem på nært hold.

I London var vi våte fra innerst til ytterst, i Bergen var det omvendt, men en ting slår ikke feil: Etter å ha opplevd Vintage Trouble på scenen står man igjen med hjertet fylt av musikk og et smil om munnen – og om man ikke gjør det, må man gå i seg selv og vurdere om man i det hele tatt liker musikk.

Jo Inge Hjerkinn. (Alle foto; Natt & Dag Bergen, Kobi http://kobestarr.com/)

Artikkelforfatteren i særdeles godt humør under Vintage Trouble konserten på Bergenhus Festning. (Foto: Natt & Dag Bergen, Kobi http://kobestarr.com/)

 

Vintage Trouble – Blues Hand Me Down:
[media id=665 width=650 height=415]

 

Siste artikler

Lest dette?