I dag fyller selveste Bob Dylan 70 år, og i den anledning har jeg og ORBO kuppet Pål Hilmars “Bønner & Bacon Spesial”

Her kommer første del av en podcast som skal fokusere på Bob Dylans Bootlegs. Det har blitt en veldig lang podcast, så den er delt opp i tre forholdsvis like deler – der andre del kommer i morgen, og del tre på torsdag.

Programleder er undertegnede og gjest er musiker og  Dylanfan Ole Reinert Berg-Olsen, også kjent som ORBO i bandet ORBO & The Longshots.

Konseptet er enkelt; vi gjennomgår Dylans karriere via kjente og ukjente bootlegs, og diskuterer hvordan forskjellige perioder i livet hans har formet mannen som den artisten vi kjenner i dag.

I første program tar vi turen fra Hibbing, Minnesota i 1958, via New York og videre via en rekke studio-outtakes fra Dylan/Cash Sessions og innspillingene til New Morning frem til soundtracket for filmen “Pat Garret & Billy The Kid”.

I andre program fortsetter vi der vi slapp i forrige del, og starter i 1974, og logisk nok med de legendariske outtakene fra “Blood On The Tracks”. Deretter får vi høre outtakes både fra Desire, Infidels og Dylans glade 80-tall… før vi avslutter med en grundig gjennomgang av perioden med Traveling Wilburys.

I siste del så fokuserer vi på tiden fra 1990 og frem til idag – og da i hovedsak Dylan på konsertscenen. Vi får en rekke låter fra The Never Ending Tour, og nye og annerledes versjoner av en rekke av mine favorittlåter. Legendariske bootlegs som “The Supper Club” og “Roseland” blir gjennomgått – og vi får høre en revitalisert Dylan som er bedre enn noen sinne.

Det må ellers gjøres klinkende klart at ingen av Dylanlåtene som er brukt i programmet er i kommersiell handel!

Last ned første program:
(Filen spiller automatisk i de fleste nettlesere. Høyreklikk på spilleren for å laste ned filen)

  Bønner & Bacon Spesial - Bobs Boots1 (131.3 MiB, 1,246 hits)

SPILLELISTE, DEL1:

1. ABSOLUTELY SWEET MARIE, SAN JOSE 1994
2. JENNY JENNY (HIBBING TAPE, 1958)
3. SAN FRANCISCO BAY (GLEASON TAPE, 1961)
4. PERCYS SONG (TALKING TOO MUCH, 1963 – CARNEGIE HALL)
5. VISIONS OF JOHANNA (BLONDE ON BLONDE SESSIONS, 30. SEPTEMBER 1965)
6. VISIONS OF JOHANNA (BLONDE OF BLONDE SESSIONS, 21. JANUAR 1966)
7. THAT’S ALLRIGHT MAMA (DYLAN/CASH SESSIONS, 1969)
8. BLUE YODEL NO5 (DYLAN/CASH)
9. RING OF FIRE (DYLAN/CASH)
10. YESTERDAY – NEW MORNING SESSIONS, DYLAN/HARRISON, 1970
11. DA DOO RON RON – NEW MORNING SESSIONS, DYLAN/HARRISON, 1970
12. ROCK ME MAMA (PECOS BLUES, 1973)
13. OLD CROW MEDICINE SHOW – WHAGON WHEEL

Takk til Pål C. som var min faste bootlegpusher før internett ble allemannseie… (BootlegPål, ikke Pål Hilmar, that is..)

Dust of Daylight  Podcast
Dust of Daylight Podcast
BobWeek: Bønner & Bacon Spesial - Bob's Boots del 1
/
Forrige artikkelBobWeek: Robert Smith-Hald & ORBO
Neste artikkelBobWeek: Coverfest – Hakan Markussen
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here