I går fylte selveste Bob Dylan 70 år, og  vi markerte dette blant annet ved å  kuppe Pål Hilmars «Bønner & Bacon Spesial», med en serie kalt «Bob’s Boots». En podcast som fokuserer på Dylans bootlegs, og i dag kommer

Programleder er undertegnende, og gjest er musiker og Dylanfan Ole Reinert Berg-Olsen, også kjent som ORBO i bandet ORBO & The Longshots.

Konseptet er enkelt; vi gjennomgår Dylans karriere via kjente og ukjente bootlegs, og diskuterer hvordan forskjellige perioder i livet hans har formet mannen som den artisten vi kjenner i dag.

I første program tar vi turen fra Hibbing, Minnesota i 1958, via New York og videre via en rekke studio-outtakes fra Dylan/Cash Sessions og innspillingene til New Morning frem til soundtracket for filmen «Pat Garret & Billy The Kid».

I andre program fortsetter vi der vi slapp i forrige del, og starter i 1974, og logisk nok med de legendariske outtakene fra «Blood On The Tracks». Deretter får vi høre outtakes både fra Desire, Infidels og Dylans glade 80-tall… før vi avslutter med en grundig gjennomgang av perioden med Traveling Wilburys.

I siste del så fokuserer vi på tiden fra 1990 og frem til idag – og da i hovedsak Dylan på konsertscenen. Vi får en rekke låter fra The Never Ending Tour, og nye og anderledes versjoner av en rekke av mine favorittlåter. Legendariske bootlegs som «The Supper Club» og «Roseland» blir gjennomgått – og vi får høre en revitalisert Dylan som er bedre enn noen sinne.

Det må ellers gjøres klinkende klart at ingen av Dylanlåtene som er brukt i programmet er i kommersiell handel!

Last ned andre program:
(Filen spilles automatisk av i de fleste nettlesere. Høyreklikk på spilleren og velg «Lagre video som» for å laste ned til din pc)

  Bønner & Bacon Spesial - Bobs Boots2 (152,8 MiB, 1 450 hits)

SPILLELISTE, DEL2:

1. IF YOU SEE HER SAY HELLO (BLOOD ON THE TAPES, NY SESSIONS SEPT. 1974)
2. HURRICANE (DESIRE, 1975 – EMMYLOU)
3. CARIBBEAN WIND (SHOT OF LOVE SESSIONS 1981)
4. JULIUS & ETHEL (INFIDELS SESSIONS, 1983)
5. LICENSE TO KILL (INFIDELS SESSIONS, 1983)
6. WHEN THE NIGHT COMES FALLING FROM THE SKY (EMPIRE BURLESQUE SESSIONS 1985)
7. POSITIVELY 4TH STREET (NEW YORK MED TOM PETTY 1986)
8. WILBURY INTRO (WILBURYS COMPLETE COLLECTION, 1986)
9. HANDLE WITH CARE, WILBURYS – EXTENDED VERSION (WILBURYS COMPLETE COLLECTION, 1986)
10. DIRTY WORLD, WILBURYS (WILBURYS COMPLETE COLLECTION, 1986)
11. WHERE WERE YOU LAST NIGHT – WILBURYS – EARLY TAKE (WILBURYS COMPLETE COLLECTION, 1986)
12. KEEP ON TRAVELIN – WILBURYS OUTTRO (WILBURYS COMPLETE COLLECTION, 1986)
13. HIGHWAY 61 (LES ARENES FREJUS, FRANKRIKE 1989. MED RINGO STARR)

Takk til Pål som var min faste bootlegpusher før internett ble allemannseie… (BootlegPål, ikke Pål Hilmar, that is..)

SHARE
Forrige artikkelBobWeek: Traveling Wilburys
Neste artikkelBobWeek: Coverfest – countryhjørnet
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here