fbpx
Forsiden Omtaler Konsertanmeldelse The Rainmakers – Orkdal, 01.04.2011

The Rainmakers – Orkdal, 01.04.2011

Turen var kommet til Orkdal, og Orkdal MC-klubb.

En gjeng med usedvanlig engasjerte arrangører hadde lainet opp til både profesjonell filming og lydopptak – og den lokale rockescenen på MC-klubben var klar for The Rainmakers.

Lokal helt Tore Andre Helgemo varmet opp publikum alene og sammen med datteren Celine – før The Rainmakers inntok scenen og Bob Walkenhorst dro igang rocketoget med sitt sedvanlige “One, two, THREE”.

Bandet blir stadig mer samspilte, og det låter tight som Fantomets trikot. Samtidig er det så løssluppent at de hele tiden har muligheten til å leke og improvisere.

Rich Ruth på bass er dønn stødig, og koser seg glugg ihjel på scenen. Han trives så godt i Norge at han i Trondheim tatoverte på seg riksløven som stolt ble fremvist for første gang i Orkdal.

Han har en unik kontakt med Jeff Porter på scenen, og de to gutta løper hele tiden frem og tilbake og leker seg, mens Bob Walkenhorst hele tiden har publikum i sin hule hånd.

Og bakerst sitter Pat Tomek og er den stødigste motoren et Rock’n’Roll Train kan ha.

Lyden i Orkdal var suverent den beste på turnéen så langt, og bandet låt som en veritabel kanonkule.

En gruppe fans, anført av hærfører Morten Edvardsen fra tributebandet J. Walkers, holdt stand foran scena hele kvelden og stod for det som fantes av liv.

Skuffende nok var det lite trøkk i resten av publikum, og mange var nok kommet for å se hva i allverden disse Rainmakers var for noe.

Lite liv til tross, bandet leverte en solid konsert og høydepunktet for min del var “Missouri Girl” som var tilbake på settlisten. Ellers sitter førsteplaten som støpt nå, og spesielt “Government Cheese” var på sitt aller beste i går kveld.

I kveld er gutta klare for Bergen, der et utsolgt Madam Felle venter.

I morgen, søndag 3. april, så er det satt opp ekstrakonsert samme sted. Det er noen få billetter igjen, så vær kjapp om du skal få med deg vårens heftigste og svetteste rockeshow!

Forrige artikkelThe Rainmakers – Trondheim, 30.03.2011
Neste artikkelThe Rainmakers – Bergen, 02.04.2011
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here