Marius Kristiansen Live At Kolben cover

Marius Kristiansen ga i fjor ut den knakende gode Statements, som med sine velfunderte poplåter falt godt i smak i denne skribentens ører.

Etter omfattende turnévirksomhet i fjor, så tok han turen hjem til Kolbotn og entret kulturhuset Kolben sammen med bandet sitt. Der ble altså liveplaten Live at Kolben til, og glad som jeg er i liveplater så var denne reisen gjennom Kristiansens tre album (en EP, to LP) lange karriere en feststund å forholde seg til.

Bandet er særdeles samspilt, og fra platen starter med den utsøkte «Don’t Turn Your Back On Love» så får vi pop-perler på en snor. Frisk og freidig gitarsound kombinert med særdeles saftige tangenter er basis i lydbildet – og gjør dette til en riktig så hørbar plate.

Som i overkant engasjert live-opptak-samler, så har jeg hørt noen titusen liveopptak i min tid, og det eneste jeg savner er litt mer kommunikasjon med publikum (lytteren), som for min del er det som løfter et liveopptak. 

Når det er sagt så låter dette særdeles bra, og fungerer utmerket som en slags oppsummering og komprimert utgave Kristiansens karriere. Høydepunktene for min del var nok låtene fra Statements, som treffer mine personlige preferanser best, samt versjonen av «Without You» fra Days Go By EPen.

Den virkelige godbiten ligger i singelen «Do It All Again».  Her får vi en forsmak på hva Kristiansen planlegger foran neste utgivelse, og der tror jeg vi alle kan glede oss…

Platen finner du på alle de vanlige stedene fra og med idag…

 

SHARE
Forrige artikkelNy single fra Poor Edward
Neste artikkelFredagsvideo: Hakan Markussen – Julia
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here