fbpx
Forsiden Alle poster Norsk Marius Kristiansen – Statements

Marius Kristiansen – Statements

Bergen har vært bortskjemt med et vidunderlig sommervær de siste par ukene, og jeg har vært å heldig å ha en forhåndskopi av Marius Kristiansens Statements til å holde meg selskap i solen. Jeg er for tiden hjemme i pappaperm med min yngste sønn, og enkelte dager finner han det for godt å sove 2-3 timer på formiddagen. Og etter at rydding og nødvendige oppdrag er utført så har disse timene blitt brukt på verandaen, i selskap med solen og Marius Kristiansen.

Den første dagen jeg satt der ute, med Statements på høyttalerne så kom sommerens første sommerfugl på besøk. Den virret rundt der ute, om den jaktet på mine ikke-eksisterende blomster og like ikke-eksisterende altankasser – eller om den rett og slett bare likte musikk vet jeg ikke. Men allerede da tok jeg det som et tegn på at vi har funnet årets sommerplate.

Det er noe helt eget med litt lettbeint popmusikk i sol og varme. Kombinerer vi dette med Marius Kristensens gjennomført gode låter, og vår gode venn Rune Bergs alltid utsøkte produksjon, så har vi fått nettopp det. Perfekt popmusikk som er skreddersydd for å bli sommerens soundtrack.

Singelen “Don’t Turn Your Back On Love” fikk fantastiske tilbakemeldinger – også her på Dust of Daylight. Finn Bjelke uttalte på NRK; En episk knallperle i norsk populærmusikk! Du vil trenge penicillin for å få den ut av hodet”. Det oppsummerer egentlig både låten og platen Statements.

For Statements er spekket av gode melodier som låser seg fast til hjernestammen din, på en særdeles trivelig og jovial måte. Låtene lover sol, sommer, bølgeskvulp, humlesurr, smeltende iskrem, brus med isbiter, lange, varme sommerkvelder og ikke en mygg i mils omkrets…

Mange kjenner Kristiansen som gitarist med Lars Fredrik Beckstrøm, eller som gitarist i The Humble Servants – og som produsent for blant andre Beckstrøm, nrwy og Oslo Inn. Debutplaten hans The Movement kom i 2012, og jeg må innrømme at jeg på det tidspunktet ikke fikk den med meg…

Men med Statements tror jeg han har funnet både lydbilde og tidspunkt til å nå ut til et større publikum. Det er noe helt spesielt med Norge og fengende poplåter om sommeren. Misforstå meg rett, dette er ikke noe slark som Postgirobygget kunne gulpet opp, dette er kvalitetspop – fullkomment med gode, gjennomarbeidede tekster som faktisk har noe å komme med uten å kreve en tung involvering av lytteren. Det er rett og slett noe for alle. De som vil bruke tid på tekstene blir ikke skuffet, de som bare vil nyte melodiene og høre på musikk i solen blir heller ikke skuffet.

Musikalsk er det elementer av det vi liker, og ikke minst det vi forventer med Rune Berg bak spakene. Alt slikt er selvsagt subjektivt, men jeg hører veldig mye Byrds og Roger McGuinn denne gangen. Kombinert med en solid dose Traveling Wilburys og Jeff Lynne.

De fire første låtene på platen, “That’s The Way It’s Gonna Be”, “Sing a Song”, “Don’t Turn Your Back On Love” og “Then I Know” er typiske eksempler på dette. Lettbeinte, svingende melodier som får smilet frem uansett hvor sliten man måtte være.

Platen endrer litt tempo med “The Memory That Lies In Me”, som gjerne kunne vært plukket fra Rune Bergs soloplate “Hølå”. En aldeles nydelig perle av en låt som bare flyter avgårde og rett inn i hodet ditt.

De neste tre låtene, “Look At Us Now”, “My Turn To Drive” og “Falling Behind” utgjør en aldri så liten 80-talls trio, der jeg får et flashback til tiåret som brakte med seg så mye avskyelig musikk. Noe av den gitarbaserte popmusikken hadde likevel sine øyeblikk (vi fikk tross alt både Traveling Wilburys og Paul Simons Graceland i den perioden), og mye av dette har Kristiansen og Berg klart å hente ut og rendyrke de mer positive siden av i disse tre låtene.

“In Retreat” og “Watching You” avslutter platen, og av alle låtene på platen er det bare sistnevnte jeg aldri helt har fått taket på. Det blir litt mye stadiorock-ballade for mine ører. “In Retreat” er derimot en fin liten ballade som

Statements anbefales på det sterkeste, både av meg og av min venn sommerfuglen på verandaen. Dette er rett og slett bare FINT, og er musikk som får deg i godt humør. Og skulle sommeren mot formodning bli våt og kald, trekk for gardinene, sett på Statements, og la platen ta deg med til et finere, varmere og mer solfylt sted!

Platen finner du der musikk selges, og i alle digitale kanaler. Følg også med her på Dust of Daylight i morgen klokken 12, for verdenspremiere på Marius Kristiansens nye video “Look At Us Now”.

Forrige artikkelVinn billetter til Steve Earle på Rockefeller
Neste artikkelFredagsvideo: Marius Kristiansen – Look At Us Now
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here