Julesnop: The Pogues & Kirsty MacColl – Fairytale Of New York

Duetten mellom Shane MacGowan og Kirsty MacColl er rett og slett verdens beste julesang! Shane skriver fantastiske låter, og skjerpet seg alltid flere hakk når Kirsty var med i bildet. Og her er han på toppen av sin karriere både vokalt og som låtskriver. Låten er skrevet sammen med Poguesmedlem Jem Finer, og finnes på den utsøkte platen “If I Should Fall From Grace With God”.

Her er The Pogues & Kristy MacColl og “Fairytale Of New York”. Og NÅ er det endelig jul!

Husk også vår serie “10 juleplater du trenger“.

Les også vår årsoppsummering over de beste platene fra 2010

Se en gnistrende liveversjon fra 1988;

Her er hele dokumentarfilmen om historien bak låten og innspillingen:

Forrige artikkelJulesnop: The Band – Christmas Must Be Tonight
Neste artikkelÅrets plater i 2010
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

9 COMMENTS

 1. Må si at jeg er enig med sangvalget.
  Lagt til i listen over mine favoritter, forøvrig ganske uvanlig til meg å være.

  Nå skal jeg sette den på og nyte et glass vin mens vi venter på grevinnen og hovmesteren.

  God jul!

 2. Hei. Jeg har fulgt med på listene over juleplater man må ha, og hvilke man kan klare seg uten nå gjennom desember. Jeg registrerer at vi på en del punkter er litt uenige, men da er det jo veldig hyggelig at vi hvertfall er enige om hvilken julesang som er den desidert beste av dem alle!

  God Jul!

  • Det er godt å høre. Det er ingenting som topper denne låten, og ellers er det jo godt å høre at du har fulgt med på julelisten. Jul er noe av det mest personlige som finnes, der alle har sine favoritter og tradisjoner – jeg håper bare folk har oppdaget noen nye godbiter gjennom listen vi har lagt ut i desember.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here