Bugge Wesseltofts «It’s Snowing On My Piano» fra 1997 er den beste medisinen mot julestress som hittil er oppfunnet. Bugge og pianoet hans som rolig og respektfult tar oss gjennom både kjente julesanger og Bugges egne komposisjoner er rett og slett musikk i mine ører… (good one..)

Denne platen har en stemning som er helt unik på juleplatefronten. Når maten er fortært etter timesvis med matlaging, gavene er utdelt etter timesvis med barneskrål, og de fleste omsider har kommet seg i seng på julaften – da kan jeg ikke tenke meg noe mer beroligende og stemningsfullt enn å krype sammen i godstolen og sette på denne platen.

Pianoet utsondrer en så totalt ro, samtidig som det kan spores litt melankolsk tristhet mellom tonene og det hele flyter sammen med julelukt, julestemning og tid til ro og ettertanke, at det rett og slett gir en fullstenndig perfekt liten juletime i Bugges selskap.

På samme måte vil platen også passe perfekt i førjulstiden, når stresset blir mer merkbart enn førjulskosen, og man trenger en timeout med avslapning – uten å miste julestemningen av den grunn.

Resten av listen finner du her.

It’s Snowing On My Piano:

https://www.youtube.com/watch?v=BSXjByiG0nI

SHARE
Forrige artikkelJulesnop: Roger Miller – Old Toy Trains
Neste artikkelJulesnop: Wizzard – I Wish It Could Be Christmas Everyday
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here