fbpx

10 juleplater du trenger: 3. Bugge Wesseltoft – It’s Snowing On My Piano

Bugge Wesseltofts “It’s Snowing On My Piano” fra 1997 er den beste medisinen mot julestress som hittil er oppfunnet. Bugge og pianoet hans som rolig og respektfult tar oss gjennom både kjente julesanger og Bugges egne komposisjoner er rett og slett musikk i mine ører… (good one..)

Denne platen har en stemning som er helt unik på juleplatefronten. Når maten er fortært etter timesvis med matlaging, gavene er utdelt etter timesvis med barneskrål, og de fleste omsider har kommet seg i seng på julaften – da kan jeg ikke tenke meg noe mer beroligende og stemningsfullt enn å krype sammen i godstolen og sette på denne platen.

Pianoet utsondrer en så totalt ro, samtidig som det kan spores litt melankolsk tristhet mellom tonene og det hele flyter sammen med julelukt, julestemning og tid til ro og ettertanke, at det rett og slett gir en fullstenndig perfekt liten juletime i Bugges selskap.

På samme måte vil platen også passe perfekt i førjulstiden, når stresset blir mer merkbart enn førjulskosen, og man trenger en timeout med avslapning – uten å miste julestemningen av den grunn.

Resten av listen finner du her.

It’s Snowing On My Piano:

https://www.youtube.com/watch?v=BSXjByiG0nI

Siste artikler

Lest dette?