Ringo har overrasket de fleste og gitt ut et par gode soloalbum de siste årene, og «I Wanna Be Santa Claus» er faktisk også en sabla god plate. Til tross for det horribelt stygge coverbildet, så skjuler det seg en riktig så morsom og velspilt plate innenfor coveret.

Platen fikk strålende kritikker når den kom ut så langt tilbake som i 1999, men solgte av en eller annen grunn ganske så dårlig. Den kom ut på nytt i 2003, men så ble Ringo droppet av plateselskapet Mercury – og dermed sank selvsagt platen i prioritet.

Ringo og vennene hans har tydeligvis hatt det veldig gøy under innspillingen, og det har resultert i ikke mindre enn 5 spesialskrevne julesanger blant de 12 på platen. Resten er selvsagt gamle klassikere samt The Beatles «Christmas Time (Is Here Again)».

Fra den fyrer igang med «Come On Christmas, Christmas Come On», som når som helst kunne sklidd rett inn på en gammel T-Rex plate, så vet man at dette er julens store festplate!

Han leverer en av tidenes mest sjarmerende versjoner av «Winter Wonderland», og når han synger «I Wanna Be Santa Claus» så er vi ikke et sekund i tvil om at han mener det han sier! Ringo ER julenissen idag!

Platen mest logiske låt er SELVSAGT «Little Drummer Boy» … oooog derrrr sank den inn ja. Han har selvsagt gitt låten en schwung som viser oss at det er seg selv han synger om… og her er det både bikkjer og sekkepiper i bakgrunnen. Fantastisk.

Rockeren «Rudolph The Red Nosed Reindeer» avløses av hans egen flotte «Christmas Eve», der han faktisk gjør et hederlig forsøk som crooner.

Neste låt er «The Christmas Dance», en skikkelig gammelrocker med brilliant kor. The Beatles gamle «Christmas Time (Is Here Again)» får en hederlig oppussing før han leverer en ultrasleazy dansebandversjon av «Blue Christmas» som man bare ramler overende i krampelatter over.

Saksofonen på hans egen «Dear Santa» er helt fantastisk, og teksten er knakende god.

Før han avslutter med sin egen  «Pax Um Biscum (Peace Be With You)» så får vi selvsagt en versjon av «White Christmas» komplett med oljefat og full sydhavsstemning. Herlig!

En av verdens mest sjarmende juleplater, like perfekt til førjulsstria som til julefesten! Og det er jo Ringo for pokker! Løp og kjøp!

Resten av listen finner du her.

Ringo Starr – «Come On Christmas, Christmas Come On»:

Ringo Starr – «Winter Wonderland»:

SHARE
Forrige artikkelDrive-By Truckers avlyser i Europa, og The Jayhawks drar på ny turné.
Neste artikkelBob Dylan starter salg av liveshow
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here