I dag er det 40 år siden dagen nyhetsredaksjoner verden over glødet med samme budskap: KONGEN ER DØD!

Den falne monark som gjorde krav på avisenes forside og nyhetssendinger på radio og TV tirsdag 16. august 1977 var ingen ringere enn mannen som hele verden var på fornavn med – ELVIS! Det fløt tårer i alle verdens hjørner i 1977 og 40 år senere gråtes det fremdeles over Kongens bortgang verden over.

Her på bloggen skal vi ikke henge for mye med hodet men minnes det som gjorde Elvis til verdens desidert største superstjerne. Utseendet, blikket, snerret av et smil og bevegelsene som oste av synd og – ikke minst, STEMMEN. Stemmen som frigjorde enhver som hørte den, stemmen som rommet hele spekteret av det å være et menneske, stemmen som kunne sparke inn trommehinner med råhet i det ene øyeblikket og smøre øregangene med silkemyk balsam i det neste, stemmen som var like genuint gripende enten den smøg seg lavmælt rundt ømme ord eller med dødsforakt toppet et bombastisk orkestercrescendo på scenen.

Så på denne dag – 40 år etter at han forlot oss, er Elvis fremdeles blant oss, en tilstedeværelse av udødelig kaliber!

Sing it Elvis!

Forrige artikkelFredagsvideo: Matt Woods – Fireflies
Neste artikkelFredagsvideo: Gill Landry – Berlin
Eddie Christiansen
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here