“Viva Elvis” er det verste overgrepet overfor en artist siden G’n’R massakrerte “Knockin’ On Heavens Door”, Celine Dion gjorde “You Shook Me All Night Long”, Britney Spears gjorde “I Love Rock’n’Roll” eller noen tillot Helmut Lotti å komme inn i et platestudio. Derfor “Elvis Presley”.

Jeg prøver generelt å styre unna slakt av plater. Musikkbloggen er ment å være et sted der folk kan finne anbefalinger, ikke tips om hva man bør styre unna. Men av og til må man rett og slett ta bladet fra munnen og gi beskjed.

I alle år har jeg vært stor STOR Elvisfan. Jeg har besøkt og blitt enormt imponert over Graceland, og stort sett vært komfortabel med måten Priscilla & Lisa Marie Presley har håndtert arven etter Kongen. Men etter at Lisa Marie solgte ut lisensieringen av everything Elvis så har ting endret seg. Graceland er planlagt å bli en stor opplevelsespark, og “noen” har kommet opp med ideen om å modernisere musikken hans for å funke bedre overfor kidza av idag.

Trolig oppildnet av suksessen med Elvis vs. JXL og “A Little Less Conversation” så har en eller annen smarting funnet ut at SLIK kan man jo gjøre med ALLE låtene til Elvis… han hadde helt sikkert blitt kjempeglad for det…

Vel. Når man har lest noen titalls biografier og tusentalls artikler og intervjuer, så vet man at Elvis var meget opptatt av hvordan musikken hans skulle låte. Og en av hovedårsakene til depresjoner og raseriutbrudd var måten Colonel Parker og plateselskapet overstyrte ham hele veien. Han var dypt fortvilet over enkelte innspillinger hvor han og bandet låt som en kanonkule i studio – men der plateselskapet (også overstyrt med hard hånd av Parker) sørget for et helt annet lydbilde i mixen, der man stort sett hørte stemmen til Elvis og resten av bandet var totalt fraværende.

Folkene som står bak dette kan umulig ha samrådd seg med hverken gamle venner, musikervenner eller produsenter som jobbet med Elvis.

For dette høres rett og slett ut som Elvis backet av verdens dårligste band. Rett og slett et U2 på en veldig VELDIG dårlig dag. Dette er så overprodusert og maltraktert at de ansvarlige rett og slett burde påføres buksevann og franske mansjetter med 30 minutters mellomrom resten av livet. De bør VEKKES med 30 minutters mellomrom hver natt for å fortsette “behandlingen”.

Platen er spekket av snåle lyder, merkelige taktskifter og et intenst ønske om å tekkes kidza. Det de har gjort mot låter som “Burning Love” og “King Creole” er en ting. Den latterlige duetten i “Love Me Tender” en annen. Men det verste overgrepet finner vi i “Suspicious Minds”. En låt som er så sterk og intens er maltraktert så intenst at selv Helmut Lotti ville styrt unna.

Samtidig, på den positive fronten, så kan man trygt si at stemmen til Elvis holder. Den kan tydeligvis tilpasses nesten hva som helst av backing, selv om dette er så kleint at selv en død mann høres ut som han rett og slett er utilpass. Det som er trist, er at konseptet i og for seg er ganske ok. Man oppgraderer musikken bak Elvis til 2010-standard, og ser om stemmen fortsatt holder. Men alvorlig talt… overprodusert plingplong er rett og slett ikke den riktige backingen her.

Det er ETT høydepunkt her. Den instrumentale pianoversjonen av “You’ll Never Walk Alone”. Resten er rett og slett et påfunn for å tjene penger.

Nei… dette er bare trist. Styr unna.

Forrige artikkelFrem Fra Glemselen: Todd Snider – Songs For The Daily Planet
Neste artikkelFredagsvideo: Todd Snider – K.K. Rider/Don’t It Make You Wanna Dance
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here