fbpx

Mighty Magnolias – Den Forvitnelege Countryfestivalen 2022

To låter inn i Mighty Magnolias konsert på Den Forvitnelege Countryfestivalen, satt jeg og tenkte på en analogi som kan beskrive hvordan de har utviklet lydbildet sitt og seg selv som band.

På slutten av 60-tallet hang Keith Richards med Gram Parsons, og ble inspirert til å lage låter som “Dead Flowers” og “Wild Horses”. Rolling Stones lagde sine beste skiver, og en mørk og stormfull aften – møtte de tilfeldigvis Eagles som var på sitt mest inspirerte rundt Desperado tiden – og de hadde heftig, skittent samkvem i en grøft i Joshua Tree.

Avkommet etter dette møtet, var et band som fra å ha et litt southern-gothic, sørstatsrock inspirert sound med islett av deltablues, til det reinspikka countrysoundet fra forrige plate – så låter de nå som et countryrock-band som gjør absolutt alt riktig. I starten av konserten kaller de de Countryrock frå Fusa, og det er en label god som noen.

Hver for seg dyktige musikere og instrumentalister, mye som Rolling Stones, men sammen er de en kruttsterk enhet som leverer låter som får en til å sitte igjen og måpe av ren beundring. Vokalist Emil Nordtveit skriver -om mulig – bedre og bedre låter, og de to nye som ble presentert i går låt som outtakes fra Tom Pettys Southern Accents. Og ikke outtakes fordi de ikke var gode nok, men rett og slett fordi Petty mente de var så gode at de måtte spares til neste plate.

Låtene fra de forrige platene har blitt tilpasset det nye lydbildet, og vokalist Ine Tumyr er rein Mick Jagger-energi denne kvelden. Nordtveit er sjarmerende småsjenert i dialogen mellom låtene, men tar det igjen i fullt monn når han synger låtene sine. Og gitarist Erik Rolland blir bare bedre og bedre på flanken. Rytmeseksjonen er dønn solid som alltid, og det er bare synd salen ikke er smekk full av folk – for lyden er aldeles perfekt. Det er langt mellom lydfolk som vet å verdsette vokal i miksen, og i Americana så er det det viktigste elementet på scenen – og hører du ikke vokalen så kan man like godt gå hjem.

Mighty Magnolias er en perfekt avslutning på en veldig fin festivalhelg, der unge norske band har vist et nivå som er en fryd å oppleve. Norsk Americana har aldri vært bedre.

Enkelt oppsummert så har Mighty Magnolias tatt nye steg som band, blitt enda bedre, enda tightere og enda mer musikalske – og er enkelt og greit ett av landets beste liveband. Vi gleder oss mildt sagt til den nye platen kommer på nyåret.

(Alle foto: Arnulf Østerdal)

Siste artikler

Lest dette?