Singlefredag: Mighty Magnolias, Malin Pettersen, Ancient Shapes

Det er fredag, og da slippes det naturligvis en rekke nye plater og singler.
Vi har gjort et lite utplukk fra bunken, og anbefaler tre av dagens slipp.

Ancient Shapes – A Flower That Wouldn’t Bloom

Daniel Romanos band Ancient Shapes slipper ny plate 25. oktober, og der vi fra det første platene forventet mer ellevill punkrock, så låter dette som en nesten ulovlig fengende pop-perle fra 1958. Den finner du IKKE på streamingtjenestene – men til gjengjeld har Romano laget en nydelig video som virkelig fanger stemningen i låten, og den uskyldige essensen som preget 50 og tidlig 60-tall. Den finner du altså i toppen av saken. 

Mighty Magnolias – Restless

I går hadde vi premiere på Mighty Magnolias nye single “Restless”, som idag er ute på alle digitale plattformer. Du kan høre låten, som denne gangen er skrevet og sunget av Ine Tumyr, på Spotify.

Malin Pettersen – Alonesome

Fantastiske kvinnestemmer får vi ikke nok av her på bloggen, og det som har skjedd i Americanasjangeren de siste årene er en liten revolusjon. Der kvinner får mer og bedre plass – spesielt om vi sammenligner med den Nashville-tradisjonelle countrysjangeren – og de siste årene med god margin har overgått sine mannlige kolleger. Malin Pettersen er virkelig i ferd med å få fotfeste både her hjemme og der borte, og spiller en bunke spennende showcaser under årets Americanafest. 

Og idag slipper hun en av sine fineste låter noen sinne, den akustiske og nedstrippede “Alonesome” har – som tittelen forteller – ensomhet som tema. En god tekst, og en aldeles glitrende vokalprestasjon. Du finner låten på alle streamingplattformer. Her er Spotifylinken:

 

Forrige artikkelVi minnes The King
Neste artikkelFredagsvideo: Aaron Lee Tasjan – My Whole Life Is Over (All Over Again)
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here