Dagens tall kunne vært 42 siden det er to-og-førtiende gang vi minnes bortgangen til Elvis Presley i en alder av nettopp 42. Han har altså vært fysisk fraværende like mange år som han var i aktivitet på denne planeten, men stemmen og tilstedeværelsen har aldri forlatt oss.

Derfor er det som vanlig ikke tristesse vi skal sikte oss inn på her i dag, for dette er like mye en feiring av rockekongens musikalske høydepunkter som en sorgens dag. Og apropos høydepunkter er det i disse dager et halvt århundre siden Elvis invaderte Las Vegas med «punk lounge music» som bassist i Kongens TCB band Jerry Scheff kalte det. Derfor er altså ikke dagens tall 42, men 50! Vi setter fokus på sensommeren 1969 hvor en Elvis Presley i sitt livs fysiske form ga publikum og kritikere bakoversveis og hjerteklapp da han en gang for alle viste hvem som var Kongen.

 

At han så bra ut sommeren 1969 er vel tidenes understatement som det heter på utenlandsk, og at han i tillegg leverte varene så til de grader på scenen førte til at Rolling Stone Magazine skrev «he was supernatural, his own resurrection». Og der har du egentlig grunnen til at vi ikke kan være altfor triste i dag – for Elvis har udødeliggjort seg selv via utallige magiske musikalske øyeblikk.  I disse dager kan du gjenoppleve veldig mange av disse øyeblikkene fra året vi har litt ekstra fokus på her i dag . Sony har nettopp sluppet en CD boks med 11 komplette konserter fra live comebacket i 1969 i nyskrudd miks som låter tøffere jo høyere du spiller, og The King anno 1969 skal spilles HØYT!

Dessverre kun svært uskarpe 8mm filmklipp å oppdrive fra 1969 men altså veldig mye bra lyd, så her kommer et utvalg låter fra den nye live boksen. Og skru nå volumet skikkelig opp så også naboen får med seg dagens hyllest til The King!

Vi runder av med latterversjonen av «Are You Lonesome Tonight» og takker herr Presley for minnene og musikken som fremdeles består og løfter humøret selv på tøffe dager

SHARE
Forrige artikkelPremiere: Mighty Magnolias – Restless
Neste artikkelSinglefredag: Mighty Magnolias, Malin Pettersen, Ancient Shapes
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here