fbpx

Poor Edward – No Record

For snart ti år siden omtalte både redaktør Rune og meg selv Poor Edward sitt debutalbum, Time Is Gonna Change You, på hver sin musikkblogg. Begge to var skjønt enige den gang om at brødrene Rinde hadde levert en av de aller mest lovende debutplatene i Norge det året og vi var mer enn klar for en oppfølger.

Så gikk det noen år. Lite hørte vi. En singel i 2012, en EP i 2013 og en ny singel i 2014. Så ble det helt stille. Men Rune og meg klarte aldri å glemme aldri denne brødreduoen fra Stavanger. Flere ganger de siste årene har vi spurt hverandre om ikke det snart burde komme noe nytt fra den kanten eller om de allerede hadde bestemt seg for å bli one-album wonders og pensjonere seg helt fra musikerlivet.

Gleden var derfor stor da mailene begynte å tikke inn om at Poor Edward var tilbake og at et helt nytt album var på trappene. Brødrene Kristian og Martin trengte bare noen års avbrekk for å få tid til familieforøkelse og det litt mer vanlige hverdagslivet. I løpet av disse årene har de aldri glemt musikken og de har brukt mye tid på å eksperimentere og utforske sitt musikalske univers. Til slutt ble det klart at de hadde funnet tonen for sitt neste album. Nå er dagen endelig her og Poor Edwards andre album, No Record, er ute på egne ben i den store verden.

No Record er spilt inn i Artbeat studio med Bjørn Erik Sørensen som produsent. Alle tekster og melodier er skrevet og laget av Kristian og Martin, men i studio har de hatt med seg en gjeng med noe av det aller fineste Rogaland kan by på av instrumentalister og musikere. Her finner vi flere kjente navn som Erlend Egeberg Aasland, Torje Fanebust Aas og Arne Andersen, navn vi til daglig finner i bandene til artister som Tønes og Olav Larsen. Andre som spiller på albumet er Espen Kvaløy, Erlend Wold, Jørgen Aasland, Ole Ellingsen, Pete Johansen, Helge Risa (Kaizers Orchestra), Gulleiv Wee (The September When) og Arne Bekkeheien (Ingenting). En solid gjeng med musikerer som sammen med Kristian og Martin og produsent Sørensen, har klart å beholde og gjenskape og utvikle særpreget til Poor Edward. slik vi første gang hørte det i 2011.

Plata bærer preg av at hovedpersonene har modnet siden debuten. Den gang måtte de håndtere sin fars sykdom og bortgang, noe som var tøft, men lindrende på så mange vis. Det er heldigvis ingen personlige tragedier som danner bakteppet for denne utgivelsen. Nå er det Rinde-brødrenes egne opplevelser og livserfaringer med å være menneske sammen med andre mennesker i en moderne tid, som er essensen. Sammen med den iboende kjærligheten til musikk og gleden over å være tilbake i manesjen, blir dette til sammen en strålende musikalsk opplevelse.

Foto: Siv Sivertsen

Åpningssporet “Make It Out Alive” setter tonen. En låt av internasjonalt americana/pop format med stemninger som vanskelig kan skapes om man ikke har et genuint talent for låtskriving. Låten er som skapt for både radio og bilkjøring og allsang. Hva mer kan man ønske seg?

Låten “Close Your Eyes”, handler om bestemor som endelig får fred. Stemningsfullt og lindrende, med lyden av fela til Pete Johansen som sender dramatiske og vakre toner med på reisen. “Victoria” er et av albumets fineste øyeblikk. Intens velprodusert americana-/popmusikk, melodisk og ørevennlig og musikk man ikke kan unngå å bli glad i umiddelbart. Låtene “Eraser” og “A Little Time” følger opp i samme spor som “Victoria”.

“Image of You” er litt mer nedpå i starten og er en ballade, men en ballade som vokser seg stor sammen med en mektig trommelyd som dominerer låten. På denne låten når vokalharmoniene til duoen et av sine høydepunkt på plata og det hele blir ganske så overveldende, men på en veldig god måte.

Avslutningsvis på albumet får vi tittelsporet “No Record”. En perfekt låt som starter ut rolig, med nok et høydepunkt når det kommer til vokalarbeidet. Det hele flyter til slutt over med strenger og tangenter og lytteren blir fanget i Poor Edward sin mektige og stemningsfulle verden av lyd i et par minutter, før de til slutt stille og rolig forlater oss.

No Record er blitt et meget bra album, spesielt de store øyeblikkene som vi har trukket fram her. Musikalsk befinner Poor Edward seg stort sett hele tiden i et slags americana-pop-folk landskap, noe de gjør bedre enn de aller fleste andre her i landet og som alltid oppleves svært vellykket og stemningsfullt. Poor Edward har med No Record levert en oppfølgerplate til debuten som har alle kvaliteter som skal til for å lykkes i et vanskelig marked. Hvis verden er rettferdig så er det Poor Edward sin tur nå.

No Record er ute nå på vinyl og digitalt og er tilgjengelig via bandets side på Bandcamp.

Siste artikler

Lest dette?