Det er enkelte familier som tar et overordnet ansvar for tilveksten til den norske Americana-scenen. Der står familien Flottorp fra Åmli sterkt. Ikke bare har de levert Johanne og Tobias til Ruby Red & The Moonshine Brothers, samtidig som Johanne også spiller i The Northern Belle – men nå har også søsteren Ingvild Flottorp tatt steget inn i studio og spilt inn sin debutplate som skal slippes på Vestkyst Records.

Med seg i studio har hun samlet et stjernelag av musikere fra The Northern Belle, Ruby Red & the Moonshine Brothers, Darling West, Orions Belte, boy pablo og Louien. Presseskrivet røper også at en duett med Malin Pettersen er en av godbitene vi kan vente oss.

Det første som slo meg når jeg hørte låten var Kate Bush. I sin tid spilte jeg bass i et Kate Bush-cover-konsept, så jeg har hatt mine runder med de mest kjente låtene derfra. Morsomt er det derfor at presseskrivet også nevner Kate Bush «med countryknekk» og Iris deMent som stemmemessige referanseknagger.

Låten vi har vært så heldige å få lov til å debutere for dere er singelen «I’ll Be Alright», som slippes på alle digitale tjenester i morgen. Lydbildet er tydelig inspirert av søsknenes involveringer, men teksten er velskrevet og solid – og vitner om en ung låtskriver som allerede er kommet langt i å finne sin form og sitt uttrykk.

SHARE
Forrige artikkelKenneth Norum – Snaxville Sessions
Neste artikkelVerdenspremiere: Hayde Bluegrass Orchestra – It Breaks
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here