fbpx

Singlefredag – Bendik Brænne, Eliot Bronson, Kathleen Edwards, Andrew Leahey

Bendik Brænne – Every Day of the Week

Bendik Brænne altså. En ting er at han har laget en bunke plater vi er veldig glade i. En annen ting er at han har produsert en bunke av de beste platene vi vet om her hjemme.
Når han nå kanaliserer Brian Wilson i en overdådig vakker produksjon av sin egen “Every Day of the Week”, så er det så grundig gjennomført at selv Brian Wilson ville blitt stolt av å høre resultatet.

Brænne sier selv «Dette er den beste låta jeg har skrevet, og jeg klarer ikke bedre. Dette er taket. Det er jeg helt sikker på. Håper noen andre liker den og.»

Vi er nå ikke så sikre, for Bendik Brænne står ikke stille hverken som artist eller produsent. Og jeg spår at han kommer til å løfte taket. Ikke at det trengs, for “Every Day of the Week” er aldeles utsøkt!

 

Eliot Bronson – Good For You

Jeg har sagt det før, men jeg gjentar det gjerne – GLED dere til Eliot Bronsons nye album Empty Spaces som kommer ut den siste uka i juli.

Siste single før plateslippet heter “Good For You” og er en perle av en poplåt som virkelig viser frem melodisnekkeren Eliot Bronson.

Hans ukentlige “I Love Your Guts” show er, ved siden av Michael McDermotts ukenlige samlinger i studioet sitt, de meste livekonsertene på internett. Eliot bygger sine show rundt et tema, spiller egne og andres låter, improviserer og byr generelt på seg selv som ingen andre der ute i disse dager. Det er humor og glede, og et show som virkelig er verdt å ta en kikk på.

Alle tidligere konserter ligger ute på Facebooksiden hans om du ikke er våken på natten.

Kathleen Edwards – Hard On Everyone

En av mine mest etterlengtede plater i år, er Kathleend Edwards Total Freedom, som slippes 14. august. Etter at hun sluttet med musikk, flyttet hjem til Ottawa og startet bar/kafé/butikken Quitters (!) så har hun de siste seks årene holdt seg opptatt og tilnærmet lykkelig. De to foregående singlene Options Open, og Birds on a Feeder er to av de beste låtene i hele hennes katalog – og Hard On Everyone gjør ikke akkurat gledingen mindre.

 

Andrew Leahey – Missing The Missing

Andrew Leahey & The Homestead har laget en deilig liten sommerlåt til oss.
“Missing The Missing”. En drømmende sak som er skapt for bilkjøring, men med en tekst som gir grunnlag for litt ettertanke om hvordan vi oppfører oss mot hverandre.

Andrew (både med og uten band) har spilt live på Facebook hver uke de siste 18 ukene, og du kan henge med dem (og se tidligere videoer) på deres Facebookside.

Siste artikler

Lest dette?