Fredagsvideo: American Aquarium – en liten Lamentations-oppsummering

I forkant av utgivelsen av monumentale Lamentations, så har BJ sluppet et knippe videoer som både er særdeles godt skrevet, regissert og produsert. De er en rein fryd å se på – og understreker gjerne temaet i sangene på unikt vis. Vi deler dem her (samt én fra forrige plate Things Change)

Introduksjonen til “Me + Mine (Lamentations)” i toppen er verdt å få med seg, og BJs fortelling om arbeidernes kamp mot overmakten er en 1. mai hymne av de sjeldne.

Filmingen og klippingen er en fryd, og denne videoen er virkelig verdt å nyte.

BJ helt alene i et rom. Glitrende lyssetting. En nedbrutt mann i et hus som står til nedfalls. Det er stikkord for intense “Six Years Come September.

 

“The Luckier You Get” er en hysterisk morsom video der de har lånt tema fra Paul Simons berømte “You Can Call Me Al” video sammen med Chevy Chase.

Siste låt på platen var den første vi fikk høre, og “Long Haul” viser oss BJ, bandet og Shooter Jennings i studio.

Jeg må dessuten ta med den utsøkte videoen til “Crooked+Straight” fra Things Change. Denne viser en sjeldent godt regissert video som bruker refrenget og temaet i teksten til å skape sin egen, separate historie. Helt nydelig!

 

Som bonus tar vi med en live-video fra releasepartyet til Burn. Flicker. Die. Når de avslutter kvelden med “I Hope He Breaks Your Heart Tonight” – så sier den egentlig alt om American Aquarium som liveband…

DETTE er grunnen til at vi savner å få gå UT på konserter sammen med andre… 

Forrige artikkelAmerican Aquarium – Lamentations
Neste artikkelDoD Sessions: Erica Blinn
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here