fbpx
Forsiden Alle poster Norsk Hollow Hearts – Peter

Hollow Hearts – Peter

Hollow Hearts – Peter (Westergaard Records)

Hollow Hearts har eksistert siden høsten 2016, de kommer fra Tromsø og består av fire unge mennesker som tidlig fant sin stil og særpreg på den norske americanascenen. Medlemmene i bandet er Ida Løvheim på vokal, gitar og trekkspill, Ida Karoline Nordgård på vokal og bass, Mikael Pedersen Jacobsen på vokal og trommer og Christoffer Nicolai Mathisen på vokal, gitar og pedal steel.

Da Hollow Hearts debuterte med albumet Annabelle i 2018 ble de umiddelbart lagt merke til som nok et kvalitetsband i den store bølgen av ung norsk americana og rootsinspirert musikk som har preget ny norsk musikk de siste årene. Selv om sjangeren i Norge har hatt en stor oppblomstring av nye artister er det allikevel noen forskjeller mellom alle disse flotte prosjektene. En av forskjellen mellom Hollow Hearts og resten er at de så langt i karrieren har hatt et helt bestemt konsept. De lager tekster og musikk for en historie om to menneskers liv og forholdet mellom disse.

Frontcover: Hollow Hearts – Peter

Derfor var tittelen på det første albumet Annabelle og tittelen på det nye albumet som kom ut denne første fredagen i september er Peter. Inni mellom disse utgivelsene kom også et flott minialbum tidligere i år, Travelling Songs, som et slags bindeledd mellom de to albumene. Fellesnevneren for hovedalbumene er at de handler om livene til Annabelle og Peter og alle oppturer og nedturer som man møter på når et par snirkler seg gjennom livets årstider. De er et par som ikke helt har lært seg å leve sammen, men heller ikke funnet ut hvordan de skal leve uten hverandre.

Musikken bærer med seg stemninger som er lett å relatere til både kjærlighet og ensomhet. Åpningen av albumet tar oss direkte inn i den verdenen som er den vanskelige delen av livet. Harmonier og melankoli går perfekt hånd i hånd gjennom låten og pedal steelen tilfører lydbildet både avstand og lengsel. Deretter glir de elegant over i håpets verden på singelen “I’ve Got Hope”. Slik veksler bandet mellom stemninger gjennom hele platen, men alltid med soundet topografisk forankret i et mer eller mindre øde og goldt landskap.

Et av platens virkelige høydepunkt er vokalprestasjonene til begge Ida’ene. Hovedvokalist Ida leverer på hver eneste låt og stemmen hennes passer som den berømte hansken til musikken de lager. Harmoniene sammen med den andre Ida og koringen for øvrig utføres til perfeksjon i hver eneste låt.

Peter er et album som viser at bandet ikke står fast musikalsk, men fortsetter å utvikle sitt sound, parallelt som de har tatt historien om Annabelle og Peter videre. Det låter alt fra mørk visemelankoli til veldig håpefull americana av låtene. Enkelte av låtene utmerker seg mer enn andre og står fram som klare enere fra albumet. “I’ve Got Hope”, “Cold River”, “High Time” og “Checking Out” har alle det som skal til for å skape oppmerksomhet rundt platen. En kvartett med låter som gir oss alt vi kan ønske oss av harmonier og stemninger. Peter er blitt et album, som sammen med bandets tidligere utgivelser, plasserer Hollow Hearts blant landets aller fremste band innen denne type musikk.

I slutten av september drar bandet til Tyskland for å spille en rekke konserter og deretter blir bandet å se på norske scener igjen i oktober og november. For alle som har mulighet til å nå en av disse konsertene, så anbefaler vi det på sterkeste å bruke en av høstkveldene til akkurat dette.

9. October, 2019Hollow HeartsTrondheimLokal Bar
11. October, 2019Hollow HeartsÅlesundBro
16. October, 2019Hollow HeartsLeknesFryseriet
6. November, 2019Hollow HeartsAltaPuskas
8. November, 2019Hollow HeartsHasvikHasvik
9. November, 2019Hollow HeartsVadsøKooperativet
14. November, 2019Hollow HeartsNøtterøyNøtterøy Kulturhus
16. November, 2019Hollow Hearts
(special guest w/Moddi)
OsloRockefeller
22. November, 2019Hollow HeartsTromsøTromsø Kulturhus

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here