Det er klart for en ny bunke singler som har kommet ut de siste ukene. Vi har lyttet på Don Gallardo, The Anti-Music Bonanza, Sirkel Sag og Hollow Hearts.

Don Gallardo with Lilly Winwood – Shine A Light On Me 

Først ute er vår venn Don Gallardo, som sammen med Lilly Winwood spiller den vidunderlige «Shine A Light On Me». Don er aktuell med den nye platen In The Name of Good Intentions 5 juli, og dette er første smakebit. Lilly Winwood er datteren til Steve Winwood, og gjør en aldeles utsøkt duett sammen med Don.

Jeg blir minnet på Cash/Colvin/Carpenters versjon av Dylans «You Ain’t Goin’ Nowhere» når jeg hører låten – og teksten er en ganske så oppløftende liten historie om å huske å nyte livet. 

Sjekk den gjerne ut på Spotify

 

The Anti-Music Bonanza – Guns’n’Booze 

The Anti-Music Bonanza vet hva det dreier seg om. Om det går litt trått, så drekker vi litt og skyter etter månen. Antimusikantene Græsberg, Mårud, Lindbäck og Skadsdammen fra alt for undervurderte og alt for lite aktive The Anti-Music Bonanza slipper en plate med outtakes&demos i august, og denne godbiten her er singelen.

Vi takker og bukker, og ber tynt om mer. Mye mer. Og turné. På forhånd takk.

 

Sirkel Sag – Breitt

Det er vanskelig å plukke en favoritt fra Sirkel Sags etterlengtede EP Breitt. Men videoen til «Mor» som vi deler under har banjo, og er en hylles til mor. Det er aldri feil. Breitt er strengt tatt spekket med countryinfluenser, og det er tydelig at det trengs en bonde om ting skal bli gjort skikkelig. 

 Fra ryktet om Sirkel Sag begynte å spre seg etter at han spilte sammen med Side Brok, så var veien (forholdsvis) kort til en av historiens beste norske låter; «Ørsta Rådhus«. Og ryktene om at Breitt var på vei har gjort oss svette i treskoene i månedsvis. Du kan si hva du vil om norsk rap, men du skal du gjøre det skikkelig så er minstekravet at du er bonde fra Åmdalen. Tema som alle vi fra bygda kan kjenne oss igjen i, er grunnstammen. Der Oslorapperne er like interessante som protester mot bompenger, så er Sirkel Sag både personlig og samfunnskritisk med steingode tekster og direkte beskjed til alle som lytter. 

Sjekk ut BreittSpotify. Tittelsporet «Breitt» er en godbit, og «Bonde» burde pokker meg stappes inn i hjernen på 98,3% av alle politikerne på Stortinget. 

I august drar han på tur sammen med Side Brok. Do NOT miss it. Det spiller egentlig ingen rolle hva slags musikk du foretrekker, jeg garanterer et liveshow og et kjør du sjelden har opplevd live. 

 

Hollow Hearts – I’ve Got Hope

En av våre favorittlåter denne sommeren er «I’ve Got Hope» fra Hollow Hearts. 
De lager en svimlende deilig stemning, til tross for et direkte og seriøst tema om at vi lever i en verden som vi er i ferd med å ødelegge – og det er NÅ vi må fikse feilene våre hvis vi skal ha noe håp om en fremtid. 

Til høsten blir det ny plate, og Hollow Heart seiler opp som nok et eksempel på all den utsøkte americanaen vi skjemmes bort med i Norge for tiden. 

 

Ikke glem vår nye spilleliste Dust of Daylight’s Top 30 Norwegian Music

SHARE
Forrige artikkelAdrian+Meredith på norgesturné
Neste artikkelPlatebunken – En god slump av sommer
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here